copypast_protection

vrijdag 19 juli 2013

Een zo’n gewild mogelijk lustobject te zijn


"Vrouwen zijn geïnteresseerd in ‘de potentiële partner die op de meest indrukwekkende manier zijn verlangen demonstreert omdat deze vertoning kan betekenen dat het niet een onwillekeurig verlangen naar seks is, maar dat zijn verlangen persoonlijk is, dat hij verlangt naar seks met jou en met jou alleen. 

Dit impliceert dat hij na de seks in de buurt zal blijven en mogelijk een betrouwbare partner kan zijn. Dit is het socio-evolutionaire perspectief. Er is een alternatieve sociaal-constructionistische theorie die het vrouwelijke verlangen gewild te zijn toeschrijft aan de maatschappelijke objectivering van vrouwen; omdat ze steeds als lustobjecten geportretteerd worden, zijn ze zo geprogrammeerd dat ze de meeste waarde hechten aan een zo’n gewild mogelijk lustobject te zijn.

Waarom de fantasie gedomineerd te worden zo vaak voorkomt onder vrouwen? Omdat de dominantie van de man het bewijs is van jouw begeerlijkheid. Hij wil je zo graag dat hij je moet bezitten; je bent zo onweerstaanbaar dat hij niet meer kan wachten."

Marta Meana (University of Nevada), een van de prominentste seksuologen van de VS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten