copypast_protection

maandag 20 mei 2013

De verschillende fases van Domspace


De verschillende fases van Domspace
Domspace is de hyperalerte ervaring die tijdens en/of na een geslaagde BDSM-sessie bij een Dominant optreedt. Domspace is te vergelijken met het gevoel dat intellectuelen krijgen na het leveren van een geweldig artikel: competent, bekwaam, tevreden en zelfverzekerd. Te weten dat je een Echte Meester of Meesteres bent is iets dat alleen degenen die het zelf meegemaakt hebben zullen begrijpen – maar we doen wel even een poging om het hier, voor de leek, uit te leggen.

Men is het er in het algemeen wel over eens dat Domspace in verschillende stages te onderscheiden is:

1) Bottomspace – het normale dagelijkse gedrag van een Dominant.

2) Wannabe Dom space – gedrag dat optreedt wanneer een Dominant aandacht besteed aan een sub. Hoewel de Dominantie zich nog niet volledig kan manifesteren krijgt de Dominant wel interesse in het uitvoeren van Dominante handelingen. Hij geeft bevelen en zal plezier putten uit het Toppen van anderen. Een Echte slavin herkent de Wannabe Dom fase en zal zich niet onderwerpen. Wanneer zijn bevelen worden opgevolgd kan de Dominant doorgaan naar fase 3. Zo niet dan gaat hij terug naar de Bottomspace.

3) Tease space – Een (soms maar kort-durende) fase waarin de Dominant test of hij zijn onderdanige werkelijk aankan. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld de onderdanige speelruimte geven om ongehoorzaam te zijn of het geven van kinderachtige opdrachten. Als de Dominant ervaart dat hij de onderdanige aankan zal hij doorgaan naar fase 4. Zo niet dan kan hij terug gaan naar fase 2, of mokkend in fase 3 blijven hangen. Het niet aankunnen van de onderdanige is voor hem immers een teken van zwakte en onkunde, en een grote bron van schaamte.

4) Dominant space – De fase waarin de Dominant voor het eerst werkelijk tot zijn recht komt als Meester. 
Hij is de onderdanige de baas en zijn Dominantie straalt uit elke porie. Subs zullen Dominanten in deze fase herkennen door de dwingende blik in hun ogen, en de trotse, fiere houding. Kickers en fakers verwarren deze fase onterecht met arrogantie. Het zelfvertrouwen is echter volledig gegrond: Dominanten in Dominant space zijn uitermate gevoelig, empathisch en intelligent.

5) Bastard space – Een gevaarlijke fase. Een Dominant is Basterd space verliest in zekere zin zijn Dominantie: een soort oernatuur krijgt de overhand. Door de fight/flight reactie wordt de Dominant een soort roofdier, dronken van de macht die hij heeft over de onderdanige (die hij niet meer als mens kan zien). Zijn pupillen verwijden zich, zijn penis groeit tot angstaanjagende grootte en zijn hoektanden worden zichbaar onder zijn dierlijke grijns. Zelfs zijn geur verandert onder invloed van de veranderende hormoonhuishouding. In deze fase is het noodzakelijk dat de Dominant vasthoudt aan de wetten van BDSM, en de 4 V’s in ere houdt. Een ware Meester heeft zichzelf in deze fase in de hand, en kan doorgaan naar fase 6. Mensen die echter geen waar Meesterschap hebben ontwikkeld zijn in deze fase levensgevaarlijk. De sub heeft slechts een enkel middel om hem van een dodelijke aanval af te laten zien: haar stopwoord.

6) God space – De ultieme fase waarin de Dominant zijn onderdanige in lichaam, geest en ziel tot de zijne maakt. Een Dominant in God space kan zijn onderdanige doden met niets meer dan een gedachte. Hij zal dit echter niet doen omdat hij door zijn Meesterschap volledige verantwoordelijkheid, respect en vertrouwen op zich heeft genomen. Stopwoorden zijn in deze fase betekenisloos, een slavin is bij een Dominant in God space niets meer dan een verlengstuk van Zijn Wil.

De meeste Doms zullen op niveau 3 blijven hangen. Dieper gaan dan dat brengt de nodige risico’s met zich mee, ZEKER voor beginners op dit vlak! Ga als Dom dan ook niet verder dan Tease Space als je niet op de gevolgen voorbereid bent en weet hoe je daarmee om moet gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten