copypast_protection

donderdag 2 mei 2013

de Rozen Ceremonie


de Rozen Ceremonie  Een oud gebruik binnen de BDSM, (en ook daarbuiten),is de Rozen Ceremonie.

  Het is het meest makkelijk uit te leggen als een BDSM huwelijk dat wordt gesloten tussen 2 partijen.
  Dit gebeurt, net als een burgelijk huwelijk, in het bijzijn van een aantal mensen die het stel na aan het hart staan.
  Net als het burgelijk huwelijk is de rozen ceremonie een plechtigheid die al sinds eeuwen wordt gebruikt om 2 mensen aan   elkaar te verbinden.
  Meer dan in een burgelijk huwelijk vindt je in de rozen ceremonie symbolen en tradities terug die de waarde en invulling   van de ceremonie aangeven.
  Wij zullen in het kort proberen aan te geven waar en hoe deze ceremonie plaatsvindt.

De Eeuwige Verbintenis:
Een stel dat heeft besloten om zich, anders dan alleen gevoelsmatig, aan elkaar te verbinden doet dit vaak via een ceremonie of ritueel om aan elkaar, maar ook aan buitenstaanders, duidelijk aan te kunnen geven dat zij voor de rest van hun leven en daarna aan elkaar zijn vebonden.
Voor deze gelegenheid wordt er vaak gegrepen naar symbolen die staan voor eeuwige verbintenis en liefde voor en aan elkaar.
Niet alleen wordt de ceremonie gebruikt om een nieuwe band te scheppen, maar ook wordt deze gebruikt om een bestaande band opnieuw vast te leggen ten overstaan van elkaar.
De invulling van deze ceremonie is aan een ieder zelf te bepalen, echter is onze mening dat het alleen een rozen ceremonie genoemd kan en mag worden als men zich houdt aan de richtlijnen die voor deze ceremonie staan.

Zoals gebruikelijk lijkt te zijn worden dit soort ceremonies alleen bijgewoond door naasten van het stel dat zich aan elkaar gaat verbinden, en gebeurt derhalve zeer zelden openbaar.

Wat hebben we nodig om de ceremonie tot een goed einde te brengen?
Voor de sub een witte roos die nog niet in bloei is gekomen
Voor de Dominant een rode roos die in volle bloei staat 

Beide rozen moeten doornen hebben, op een stengel staan en dienen vers te zijn.
Voor de rest van het ritueel hebben we een lichte ketting nodig van ongeveer 2 a 2,5 meter
Een stel kaarsen, liever nog een alcoholbrander of gelbrander.

Het paar, tezamen met een of twee getuigen, staat recht tegenover elkaar. De sub, welke als opgedragen gekleed is (dit is vaak schaars), houdt haar witte roos vast. Haar Dominant, die Zijn rode roos vasthoud, verwijdert haar halsband. Hij beweegt de halsband snel door de vlammen van de brander of kaars en bevestigt de halsband weer om haar hals. Tijdens het vastmaken, belooft Hij door de eed van trouw dat Hij haar altijd zal beschermen en leiden tot in de eeuwigheid!

Met een doorn van zijn rode roos prikt Hij haar middelvinger en laat dan twee druppels bloed vallen op de witte blaadjes van haar roos. Zij biedt dan de doorns van haar witte roos aan aan Hem en Hij prikt hiermee Zijn eigen vinger. Hij laat dan twee druppels van Zijn bloed vallen, 1 enkele druppel en de ander boven op haar druppel bloed. De twee drukken dan de wonden aan hun vingers tegen elkaar en leggen hun wederzijdse eed van trouw af, terwijl het bloed zich met elkaar vermengt.

De getuige of vriend, neemt dan een stuk van de licht gewicht keten en trekt dit snel door het vuur, waarna de vriend dit om het paar heen wikkelt. 
Wederom legt het paar de eed van trouw af, welke gebonden is door hun ziel tot in de eeuwigheid. De Rozen worden tegen elkaar gedrukt, waarbij haar bloed het Zijne raakt en kust en worden dan door het paar met elkaar verwisseld. De keten wordt verwijderd en wordt dan zorgvuldig en voorzichtig in een doek gewikkeld welke terug gegeven wordt aan het paar bij het einde van de ceremonie. De Rozen worden in een vaasje gezet en zullen later naar hun kamer worden gebracht, als een herinnering aan hun nieuwe verbond ook die nacht met de bonding van hun gezamenlijke lichamen te doen hernieuwen.

's Morgens, delen zij beiden de hoop en hun dromen om voor eeuwig tezamen te zijn, en verwijderen zij de blaadjes van de rozen en plaatsen deze in een doosje. 
Deze blaadjes zullen voor de rest van hun leven bewaard blijven en bij het heengaan van een van de partners zal een deel van deze blaadjes met hen meegaan in het graf. De keten zal worden doorgegeven binnen de familie of weggegeven worden aan de trouwste vriend, die dit voor eigen verbintenis ceremoniën zal gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten