copypast_protection

woensdag 10 oktober 2012

Cupping in BDSMCupping in BDSM - praktischCupping heeft een lange geschiedenis en deze gaat terug tot 3000 v.c.
Het was een techniek die reeds vermeld werd in de papyrusen van Ebers, het oudste medische boek (gevonden in Egypte).In Griekenland, werd cupping zelfs gebruikt door Hippocrates voor inwendige en chronische aandoeningen. In het westen werd cupping beschouwd als één van de meest essentiele vaardigheden die een dokter moest vergaren, tot het eind van de 19e eeuw.

Het wordt nog steeds gebruikt door homeopatische en andere gezondheidswerkers en eveneens in traditionele chinese geneeskunde, waaronder accupunctuur en shiatsu.

Het grote voordeel van deze zuigtechniek is dat gifstoffen naar het huidoppervlak worden gestuwd en spierkrampen worden verlicht.

Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af.
Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op.
De pijn die we ervaren impliceert een blokkade in de energiestroom van gelijk welk deel van het lichaam.

Toxines - in spieren en gewrichten - worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken,
wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen.
Door gebruik te maken van cupping technieken kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen.

In de oosterse geneeswijzen worden cups gebruikt om de energiebanen (meridianen) en de acupressuurpunten van het
lichaam mee te behandelen waardoor pijnen worden verzacht en allerlei ziektes worden bestreden.
Mits enige oefening en vooral ook uitproberen,
kan eenieder de cups succesvol gebruiken: langsheen de ruggengraat op de spieren of knopen; onderbuik (net boven het schaambeen); clitoris; tepels; ...

Het vacuum maak je in het begin niet al te hevig (extra lucht wegzuigen kan steeds) en laat het ongeveer een kwartiertje zitten.
De plaats waarop je een cup wil zetten, vet je best eerst in met glijmiddel of massageolie.
Op harige delen (omdat ze minder makkelijk vacuum te krijgen zijn) gebruik je beter vaseline, al heb je nadien zo'n moeilijk te verwijderen troep...

Er zijn verschillende types van cups - rubber, bamboe, plastic, glas, ... en ook de cupping techniek zelf kan varieren. Je kan op twee manieren 'cuppen':

Hoe?

Een propje watten op een stokje aanbrengen; het in alcohol drenken; aansteken en vervolgens het vlammetje gedurende enkele ogenblikken onder de opening van de cup houden.
Tot slot plaats je de cup snel op de ingevette en bij voorkeur onthaarde huid.

In plaats van watten en ook veiliger (alcohol wil immers wel eens lekken) kan je ook een kaars gebruiken.
De techniek is hetzelfde zoals hierboven. Nadelen zijn: het opwarmen en het afkoelen duren veel langer en als je kleine cups gebruikt, wil het vacuum zuigen niet altijd even goed lukken.

Veel handiger zijn de in alcohol gedrenkte doekjes (in Belgie verkrijgbaar onder de merknaam 'Con-Zellin') die je bij de apotheek kan kopen.
Ze worden door diabetici gebruikt om de huid en naalden mee te ontsmetten.
Haal het doekje uit de aluminiumverpakking; leg de verpakking op de huid en het doekje er bovenop; het doekje aansteken en de cup er overheen plaatsen.
De cup (je kan eender welk glas gebruiken) zuigt zichzelf vast en na enkele seconden is ook het vlammetje gedoofd.Vacuum

De cup op de huid plaatsen; het pompje op het ventieltje plaatsen en net zolang pompen tot de cup mooi blijft zitten.
Experimenteer een beetje om te weten hoe sterk je het vacuum wil, de ene kan immers al wat meer hebben dan de andere.

Persoonlijk laat ik het pompje achterwege en laat mijn mond het werk doen. Let ook hierbij op, het kan immers behoorlijk heftig worden.

Tip 1: aan cupping kan je een extra dimensie toevoegen en dit samen met moxa (zie onder), een Wartenberg Wheel (*), een tigernail, ...
De mogelijkheden zijn ook hier legio, afhankelijk van het moment.

Tip 2: de cups zijn makkelijk te verwijderen: of de huid langsheen de rand van het kopje zachtjes naar beneden drukken (bij traditioneel cupping)
of de lucht via het ventieltje laten ontsnappen (vacuum cupping). Schrik niet: de zuigvlekken kunnen varieren van lichtrood tot
donkerpaars en de huid kan eveneens een bobbelig uitzicht hebben. De ergste vlekken zijn echter na enkele dagen verdwenen.

Chinese cupping sets zijn te koop in de beter acupunctuurshop en ook op het internet vind je heel wat sites die ze aanbieden.
Koop niet te snel, de prijs kan immers behoorlijk verschillen.

Het Wartenberg (Pin)Wheel vindt zijn oorsprong in de neurologie: het testen van zenuwreacties onder stimulans van het draaiend spoor.
Binnen BDSM kan je er allerhande spelletjes mee bedenken.
Het gebruik is heel eenvoudig: de scherpe kleine pinnetjes zacht of met verhoogde druk (afhankelijk van de stemming en/of de voorkeur) over de huid laten rollen.
Het effect laat nooit lang op zich wachten en kan behoorlijk varieren: van een bijzonder prikkelende 'kitteling' tot een behoorlijk scherpe en gemene 'beet'.
Ideaal om tepels, genitalien en andere extragevoelige plekjes mee te verwennen. Ook interessant en vaak nog intenser: met een blinddoek,
op een opgewarmde huid of gebruikt in combinatie met een 'Violet Wand'.Voordelen van cupping 

Het grote voordeel van cupping is simpel. Als voorbeeld nemen we wederom de tepel. Als de tepel zich gevuld heeft met bloed, en dus hard is,
is deze doorgaans gevoeliger dan een tepel die in "normale" staat is.

Het te verwachten genot is dan ook groter als men, bijvoorbeeld dmv cupping, de tepel in erecte staat heeft gebracht.
Dit resultaat is uiteraard ook te verwachten als men cupping toepast op de clitoris, of zelf op de gehele schaamstreek.
Doordat de tepel of de schaamstreek zich volgezogen heeft met bloed, is deze gevoeliger dan normaal.

Alle extra stimulans die er dan nog op wordt toegepast, wordt intenser beleefd dan normaal.
Uit ervaring is wel gebleken dat de schaamlippen na cupping voor de vrouw wel gevoeliger zijn, echter voor de man bij penetratie niet de extra stimulans geven die je zou verwachten.
Dit is uiteraard voor iedereen verschillend.

Gevaren bij cupping

Net als bij zoveel dingen kleven er ook aan cupping enige gevaren.
Het kan zijn dat bij langdurig gebruik van de cupping set op de zelfde plaats, er bloeduitstortingen kunnen ontstaan.
Ook dient men rekening te houden dat de zweling die ontstaat enige tijd kan blijven aanhouden.

Verder is het wenselijk om rekening te houden met het feit dat als men de stolp vacuum gaat zuigen de omringende huid mee naar binnen wordt gezogen,
een flinke dosis glijmiddel is dan ook aan te raden.
Bijkomend voordeel van het glijmiddel is dat het goed afsluit rond de stolp, zodat luchtlekkage minder kans heeft.Moxa wat is dat?

Moxa komt oorspronkelijk uit China en het wordt voor therapeutische doeleinden gebruikt, vaak samen met acupunctuur.
Moxa is afgeleid van een kruid dat in het Japans Mogusa heet.
Een Nederlandse vertaling van Mogusa is bijvoet, de Artemisia vulgaris. Het is een kruid dat bij aansteking langzaam en zeer heet verbrandt.
Het geeft een aangename en weldadige infrarode uitstraling. Het moxeren is een eeuwenoude oosterse therapie die sinds ongeveer 200 jaar ook in europa bekend is.
De grondbeginselen zijn echter simpel en door iedereen te leren.

Moxa rollen bestaan uit gedroogd kruid (bijvoet) dat in papier gerold is.
Het heeft het formaat van een flinke sigaar. Als je het uiteinde aansteekt brandt het ook als een sigaar, maar dan wat heter en je hoeft er niet aan te trekken om hem brandend te houden.
De geur lijkt wat op brandende weed. Er is ook rookvrije moxa, die ruikt veel minder sterk... maar ik vind dat de rook en de geur een groot deel van het effect bepalen.

Het basismateriaal voor het moxeren is in twee vormen te krijgen, in sticks en los. De sticks zijn het meest handig in gebruik.
De losse moxa moet voor het gebruik eerst (als shag) stijf in een vloeitje gerold worden. Het aansteken van de moxa kan eenvoudig met lucifers.
Het doven van een stick is mogelijk door hem na gebruik met de kop in het zout te steken.
De hitte en daarmee de werking is afhankelijk van de hoeveelheid as die er op zit, hoe meer as des te minder uitstraling.
Een bakje in de buurt en vaak aftikken is wel een voorwaarde.

Door de brandende staaf op enige afstand van de huid te houden wordt deze warm wat heel relaxend is.
Het verrassende is dat het ook ongelofelijk geilheidopwekkend kan zijn en zelfs, in ieder geval bij vrouwen, een orgasme kan opwekken.
Voor de hand liggende plaatsen om te behandelen zijn uiteraard de vulva en de tepels, maar ook de rug ,naast de ruggengraat is heel aangenaam.
Het effect als je de staaf bij een oor houdt is ronduit verbluffend.

Hoe je het precies moet doen is niet uit te leggen. Zoiets moet je eerst gezien hebben, en dan zul je door oefenen en uitproberen je technieken moeten perfectioneren.
Begin met een afstand van een paar centimeter en beweeg de staaf rustig heen en weer en van lekker plekje naar lekker plekje.
Je merkt aan de reacties van je slachtoffer wel of het lekker is of niet (Beter nog: vraag hem of haar om het te laten merken).

Uiteraard moet je heel erg voorzichtig zijn. Je speelt met vuur!

Zelfs een heel korte aanraking van de huid kan een pijnlijke en langzaam genezende brandwond opleveren.
Houd ook in de gaten dat naarmate de vuurkegel groter wordt de hitte intenser wordt. Steek de rol een paar minuten voor je begint aan en tip regelmatig de as eraf.
Boven een asbak, niet boven je sub! Je moet moxa nooit gebruiken om je geliefde pijn mee te doen, daar is het te link voor.

Moxeren is niet goed en zelfs verboden bij koorts, een hartslag boven 90, te hoge bloeddruk, extreme vermoeidheid, erge honger, bij zwangerschap,
na alcohol gebruik, bij roodheid, zwelling en hitte. Zelfs een heel korte aanraking van de huid kan een pijnlijke en langzaam genezende brandwond opleveren.
Houd ook in de gaten dat naarmate de vuurkegel groter wordt de hitte intenser wordt.
Gebruik het ook niet als ze onder invloed van drugs, inclusief alcohol, is, of als ze sterke pijnstillers ingenomen heeft.
Ze kan dan te traag reageren als het te heet wordt.Steek de rol een paar minuten voor je begint aan en tip regelmatig de as eraf. Boven een asbak, niet boven je sub!

Aan de kant die het koudst, het kleinst, het minst ontwikkeld en het minst bewust is begin je te werken. Hier behandel je dus het eerst en  het langst.
Als de huid rood wordt stop je zodat de huid kan afkoelen.
Als degene die gemoxeerd wordt het heel warm krijgt, laat hem dan een glas koud water slokje voor slokje drinken.
Als er een brandwondje ontstaat behandel je dit als zodanig.

Tot slot: Moxa is te koop bij winkels voor acupunctuurbenodigdheden, veel spelplezier met moxa maar denk goed om de veiligheid van je sub/slavin...

boeken over cupping

Traditional Chinese Medicine Cupping Therapy, 2e

Flames of Passion: Handbook of Erotic Fire Play


Films over cupping

http://www.youtube.com/watch?v=fZGHYcRs_zQ&feature=player_embedded

http://www.dailymotion.com/video/k3jZiKWYbgpLHIIJOs?start=36

http://www.youtube.com/watch?v=NweGEgup74Q

http://www.youtube.com/watch?v=AdPbTEwHcZU

je kan zo'n violet-wand-set kopen op o.a.:

http://www.tweedehands.nl/overig/overig/overige-artikels/violetwand-tens-bdsm-cupping-63045470.html


Geen opmerkingen:

Een reactie posten