copypast_protection

woensdag 22 augustus 2012

Wat wordt er verwacht van een Dominant?

Als een God worden aanbeden in je BDSM relatie

Waarom zou je?
Het is soms niet gemakkelijk voor een Dominant om de fantasieen van zijn subje te verwezenlijken... Hoezo, dat hoeft Hij toch helemaal niet te doen? Toch wel hoor, anders loopt het gewoon fout. Het subje wordt dan eerst rellerig, daarna gefrustreerd en vervolgens koppig. En neen, net zoals bij kinderen is daar helemaal niets aan te doen!
Oke, je kunt er wel op los gaan straffen, maar dan is het stopwoord al snel bereikt. En dat is nu ook niet helemaal wat we willen, dat is zelfs regelrecht de koudste douche die er is binnen je bdsm relatie. Dan stopt het spel en als het te vaak voorkomt is bdsm binnen no time niet meer aan de orde. Dus ook voor de Dominant: werk aan de winkel. Wie het zachtste en liefste en meest gehoorzame subje wil van allemaal, hoeft enkel twee dingen te doen: de gevoelige snaar raken, en vervolgens niet meer loslaten. Zo eenvoudig toch?
En wat als er toch een systeem in zou zitten. Stel dat je nu eens een hoop regeltjes kan schrijven, niet voor de sub, wel voor de Dominant... En als de meest wijze Dominant zich aan deze regels kan houden, dat het dan vanzelf zou gaan, als van een leien dakje... Wie weet. Toch eens proberen. Verbeter me waar ik in de fout ga! De allerbelangrijkste regel: kijk naar je sub, luister naar je sub, leer aan te voelen wanneer je het stopwoord nadert. STOP IS STOP. Dat gezegd.* 15 regels voor een succesvolle D/s relatie *


1 - Consequent zijn
Subjes houden van consequent gedrag. Dus niet de ene regel op die dag wel en de andere dag niet, omdat er toevallig geen tijd voor is. Als je sub de benen niet mag kruisen of toestemming moet vragen om aan tafel te komen zitten, of gecollared rond dient te lopen etc... dan wijken we daar niet van af omdat er toevallig een hittegolf is, of erger nog, omdat de sub ongesteld is. Beter 1 regel gehandhaafd dan 10 luchtkastelen.


2 - Tijd maken
Het is een illusie om te denken dat je er zomaar even tussendoor een lifestyle relatie op kan nahouden. Te veel werk? Druk leven? Begin er niet aan als je niet zeker weet dat je ook hierin consequent kunt zijn. Tijd maken. Om te communiceren, om te praten over haar opvoeding, om te praten over de eisen, om te praten over de gevolgen van ongehoorzaamheid.


3 - Duidelijk zijn
Altijd de opvoeding in gedachten hebben, de sturing. Waar moeten we met dat subje heen, hoe dient dit subje zich te gedragen. Niet enkel het vage ideaalbeeld van de wondermooie slavin die de grillen van haar Meester ademt in je achterhoofd houden, maar duidelijk zijn over wat je verwacht. Duidelijk communiceren over wat je hoop en verwachtingen zijn. Niet denken: Ik wil een stijlvolle slavin, maar zeggen: Ik wil dat je je nagels lakt, iedere dag geschoren bent en altijd lekker ruikt. Dit moet je ook consequent nagaan, en bij nalatigheid maatregelen nemen bijvoorbeeld in de vorm van straffen.


4 - Eisen stellen
Je niet laten manipuleren door je slavin. Niet denken dat je je subje zo graag wil plezieren en haar daarom toch maar haar zinnetje geven. Jij bent de Dominant. De Dominant bepaalt. Als het subje niet tevreden is, dan is dat haar probleem. Binnen de regelstelling is duidelijk bepaald op welke gebieden het subje nog wel invloed mag hebben (kinderen, huishouden etc.). Buiten deze gebieden heeft het subje zich te plooien aan de wil van haar Dominant. Als deze wil toevallig dezelfde is als de jouwe, dan is dat een geluk voor haar, en anders heeft ze gewoon pech.


5 - Hoofd koel houden
Jij bent de wijste, de leidinggevende. Jij hoort kalmte uit te stralen, jij hebt je emoties onder controle. Je uit je emoties, maar bent je ervan bewust. Je sub gedraagt zich als een aanstellerig klein kind, dat is jou niet gegeven. Je draagt een zware last: de verantwoordelijkheid over jezelf en over je sub. Als je dat niet aan kan, begin er dan niet aan!


6 - Straf is straf
Wees consequent ook in het toedienen van straf. Dus niet de ene keer wel hard straffen en de andere keer niet. Als de straf is dat je subje moet afzien, schrik er dan niet voor terug om haar te laten afzien. Als de straf echt zwaar is, begeleid je sub er dan doorheen, stap voor stap, maar stop niet omdat je sub begint te piepen. Je sub kan meer dan ze denkt.


7 - Neem de tijd voor straf
Straf is niet altijd pijn. Straf kan ook zijn een langdurige bondage, een verbod om iets te doen, te eten, te praten... Maar ook daarin geldt: laat je niet tiranniseren door een relsub die misbruik wil maken van je tere hart. Wees daarin creatief en volhardend.


8 - Rek grenzen
Je sub wil tot haar grenzen worden gebracht en voorbij haar grenzen. Sleur is een killer. Iedere dag 100 zweepslagen voel je al snel niet meer. Iedere keer dezelfde bondage is leuk, maar niet veel leuker dan dat. Beter enkele dagen niets en dan weer wat met een verhoogde intensiteit, dan iedere dag een beetje van hetzelfde. Zorg dat je tijd maakt om de grenzen te rekken.


9 - Voel je zeker
Voel je je niet lekker in je vel vandaag? Twijfel je aan jezelf, je werk, je emoties etc... Begin er wederom niet aan. Zorg dat de regeltjes worden gehandhaafd, noteer zonodig de straffen om ze later uit te delen, maar doe niets vandaag. Gun jezelf een dagje menselijkheid. Spelen, straffen, opvoeding en diepzinnige gesprekken kunnen later ook. Beter een dag Meester af, dan een dag waarin je subje aan jouw Meesterschap zou kunnen twijfelen.


10 - Hoed je voor willekeur!
Bewaar je sadisme voor het gepaste moment. Dus ga niet zomaar voor de lol je subje pesten. Maak geen misbruik van je macht; wel gebruik, geen misbruik. De scheidingslijn is dun maar hij is er wel. Dus niet: hey daar loopt mijn sub met haar lekkere kontje, daar ga ik eens op slaan, pets! Maar wel: "kom hier, ik heb zin om je te slaan. Begrijp je dat? Bied je aan!" En wacht dan tot het voldoende is doorgedrongen tot je sub alvorens verdere actie te ondernemen.


11 - Wees je bewust van de kracht van woorden
De kracht van woorden is ontzettend groot en is een wederkerende trigger om de onderdanige gevoelens bij je subje los te maken. Woorden raken en creeren de verbeelding, met name het beeld van onderworpenheid. Het is de snaar die je moet raken om niet meer los te laten. Investeer in communicatie en de intonatie van je stem zowel tijdens de gesprekken als in het spel.


12 - Houd de spanning erin
Hoe meer je voor verassingen zorgt, hoe meer je sub verward raakt, hoe sneller haar hartje gaat kloppen, hoe meer ze haar aandacht zal richten naar jou en hoe meer ze zich zal overgeven aan jou. Verwar haar door haar op onverwachte momenten opdrachten te geven, haar naar onbekende doelen te sturen, onbekende mensen te laten ontmoeten en te confronteren met onbekende situaties. Zorg voor nog meer adrenaline door te dreigen met haar stoutste fantasieen op momenten dat ze weerloos en kansloos is. Angst pompt adrenaline door het lichaam en het overwinnen van angst wekt endorfines op. Voor je het weet is ze weg, weg, weg.


13 - Geef blijk van je waardering
Sleur je sub door het onmogelijke... en laat vervolgens zien hoe trots je op haar bent. Vergeet nooit te benadrukken hoeveel je sub je waard is. Zet haar op een voetstuk, aanbid haar, laat zien dat ze je meest waardevolle bezit is. Koester je sub, verzorg haar, spaar je moeite niet want ze verdient enkel het beste.


14 - Beloon goed gedrag
Heeft het subje zich goed gedragen vandaag, dan mag daar best een beloning tegenover staan. Een lekkere massage, een kleine attentie... Nee, niet enkel een goede beurt. Eventueel korting op straf, maar altijd met mate. Een sub hoort geen straf terug te kunnen verdienen. Verzin zelf als je het aankan een puntensysteem, waarbij je sub bij een aantal positieve punten, het langverwachte cadeautje krijgt dat ze dit keer echt heeft verdiend. Wees mild en gul wanneer je haar gedrag beoordeelt.


15 - Houd het contact
Zorg dat je door de dag heen meerdere malen contact hebt met elkaar. Laat je sub constant voelen dat ze afhankelijk is van je en dat ze je alles verschuldigd is. Zorg dat je de teugels niet laat vieren. Een losgeslagen sub betekent steeds weer helemaal opnieuw beginnen bij het begin: het raken van de gevoelige snaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten