copypast_protection

dinsdag 21 augustus 2012

50 tinten grijs lessen

door Meesteres Dominica (van de vlaamse bdsm-school)Een aantal mensen die "BDSM" horen, slaan ofwel door, of worden diep verontwaardigd... 

Zo bijvoorbeeld was er onlangs een amerikaanse dokter (Dr. Drew), die vond dat 'Vijftig tinten grijs', alhoewel ze het boek nooit had gelezen:
- (BDSM) anti-feministisch is
- het onderwerping verheerlijkte
- huiselijk geweld aanmoedigde... 

Blijkbaar is ze niet de enige...

Maar hoeveel vrouwen hebben al niet liggen fantaseren om te worden gevangen genomen, of in een Harem dienst te moeten doen? Of hoeveel van jullie hebben er al gefantaseerd over bondage of hebben er reeds "Christian Grey" ge-googled?

Dit is een eeuwig conflict dat veel zelfbewuste, gezonde, volwassen vrouwen plaagt. En misschien dacht je zelfs "Wat is er mis met mij?"

Niets! Helemaal NIETS!

Meisjes, neem dit al zeker aan - het verlangen om je over te geven is NIET anti-feministisch en een ECHTE-BDSM-RELATIE heeft NIETS met geweld te maken!! *zucht*

Neem nu stijl-dansen. Wanneer jullie je partner de kans geven om te leiden, en 'zelf kiezen' om te volgen, krijg je toch een mooie-natuurlijke-samen-dans?

De leiding is niet af-genomen, het is gegeven.

Dominante en submissieve neigingen zijn zo oud als de menselijke natuur, en dat vrouwen zich nu massaal boeien in BDSM fantasien is dus echt niet zo verwonderlijk.

We komen van ver schatje, van heel ver. We zitten nu in de top-posities van de politiek en bedrijfsleven.
En hebben een stem waarmee we ons kenbaar/hoorbaar kunnen maken. En, anderszijds, zijn we nog steeds het emotionele-centrum van het gezin, en coordineren we nog steeds het meeste van de huishoudelijke taken. Om dan te gaan dagdromen in fantasien waardat onze partner de teugels neemt, ons beschermt en verzorgd, ons onze verantwoordelijkheden ontneemt? Ik zou stellen dat dit erg natuurlijk is!

Heeft je partner je ooit verteld om je handen boven je hoofd te houden terwijl hij je aan het .... wonderlijke dingen met je aan het doen was?
Hij bond je niet vast, hij gaf je een eenvoudig commando. En opeens, was hetgeen hij aan het doen was, nog geiler, gewoon omdat je hem de leiding liet nemen... 

Dat is één van de (zeer vele) onderdelen van BDSM. Ofdat het nu een psychologische of fysieke beperking is, het opgeven van de controle/macht kan zeer bevrijdend zijn, zeker wanneer je je partner tenvolle vertrouwd.

"Maar, dat is GEEN BDSM", zeg je? 
"Ik zag de WAARHEID in films en tv-series!"

of misschien zag je zwepen, kettingen, leer... al de dingen waarvan je zeker niet wil dat je omgeving/werk het te weten komt!

Natuurlijk, deze tuigen bestaan, en ze kunnen wreed leuk zijn, zeker als je beslist om een "politie ondervraging" rollenspel te doen, maar dit is niet waar het ECHTE HART van BDSM ligt.Uiteindelijk heeft BDSM alles te maken met uitwisseling van macht te, en het einddoel is vertrouwen.

Iemand het geschenk geven van je emotionele kwetsbaarheid kan sexueel je vertrouwen een boost geven en het versterkt ons psychisch.

Voor vele vrouwen, is er niets dat hun meer macht geeft. Het is deze onderliggende boodschap dat je vaak ziet terugkomen in goed-geschreven-erotische-romans, en het is verleidelijk om dit verder te onderzoeken, al is het maar in de pagina's van een boek.

In een gezonde, liefdevolle BDSM relatie, kan het geven van de controle een vrouw werkelijk bevrijden.

We hopen binnenkort een aantal lessen te kunnen opzetten waar beginnende vrouwen/mannen kunnen kennismaking met bdsm vanop een veilige afstand. Deze eerste-stapjes-cursus zal hopelijk tegen eind dit jaar doorgaan indien er voldoende inschrijvingen zijn, docenten, en een paar goede/discrete speel-ruimtes.

(Dank aan Crakske om dit bericht te mogen posten, in afwachting van de website voor de bdsm-school)


Meesteres Dominica doceert psychologie/seksuologie aan een niet nader genoemde-vlaamse-universiteit. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten