copypast_protection

donderdag 19 juli 2012

BDSM Bondage


BDSM Bondage is mogelijk wel één van de leukste aspecten aan SM.
Alhoewel Ik niet dagelijks met bondage, shibari, e.d. bezig ben, blijft het zeer leuk om een meisje in een ontvankelijke positie te binden. De BDSM-school heeft enkele bekwame Meesters die enkele malen per jaar een beginners cursus organiseren waar elke maal een pak koppels en alleenstaanden op afkomt.
In deze tekst kan je alvast enkele beginners-tips terugvinden.en het hoeft niet altijd moeilijk te zijn, maar wel en vooral 'veilig' te gebeuren! Een minimum kennis van de vrouwelijke anatomie is zeker vereist, want je wil echt niet weten hoevaak Ik gezien heb hoe sommige meisjes uitval kregen van een been omdat er weer één of ander bloedvat of zenuw telang werd afgespannen.

Het ophangen van de meisjes doe je best ook niet alleen, en zorg dat je dit doet op een plek waar er binnen de 12u iemand langskomt, het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat een Meester een hartaanval krijgt van zoveel geils... Het Fetish Cafe heeft een goede, verzorgde oefenruimte. Vroeger was ook de BDSM-hoeve hier goedgeplaatst, maar sinds deze gesloten is, komen veel mensen afgezakt naar de BDSM-School lokalen in Brussel, Gent en Antwerpen.

Er zijn genoeg bull-shit sites die uitleg geven over shibari, maar eigenlijk kan je best enkel de basis-knopen leren, en goed weten waar je best NIET teveel spanning opzet.
Beginners-tip1: ga af en toe eens onder het touw/riem om de huid en bloedvaten wat rust te geven.En, bovenal wees vooral artistiek, laat vooral de schoonheid en geilheid van je subje goed uitkomen... je pik zal je dankbaar zijn...
Beginners-tip2: Neem foto's langs achteren of opzij én in zwart-wit!

Zoals je heel vaak al zal gezien hebben op deze blog, zijn de kontjes nogal enorm aanwezig, en dit is geen toeval, zoals je ook al ongetwijfeld op andere bdsm-sites al zal gezien hebben.
Beginners-tip3: Gebruik de eerste keer eenvoudige, nederige houdingen bij je subje. (knielen, zitten) Het in de touwen hangen brengt extra risico's met zich mee!Naast het zachte touw dat je in veel sex-shops zal vinden, kan je ook best eens afwisselen met wat metaal en andere stoffen zoals velkro, riemen, ...

staal heeft als voordeel dat je het lichaam van je partner niet teveel moet belasten en velkro kan je bijna overal lekker aan vastmaken zonder dat je ook hier weer moet overtrekken.


Het vastbinden is niet alleen cruciaal om geile en sexuele redenen, maar maakt ook duidelijk aan je sletje dat ze psychisch ook helemaal de jouwe is. Bovenstaande foto is een prachtig voorbeeld, en dit is zoals het ook hoort!

Als je je sletje lang genoeg en vaak genoeg hebt gebonden, weten ze na een tijdje al vanzelf hoe ze moeten gaan liggen, zitten, staan, e.d.maar het blijft vooral leuk om lekker je gang te kunnen gaan terwijl ze daar zo hulpeloos ligt, en Ik Mijn gang weer eens lekker kan gaan...
met of zonder lingerie, liever zonder, maar als er een feestje is, bind Ik toch liever Mijn sletjes goed vast met kleren. Gewoon leuker om ze daarna te ontwarren en uit te pakken... een beetje zoals Kerst, maar dan elke week :-)

Maar het ultieme doel is wel gedragscontrole en onderwerping van Mijn sletjes...
Het verhinderen van beweging heeft voor hen ook een meditatief, ontspannend, rustgevend effect, en dit kan Ik goed gebruiken alvorens Ik Mijn gang ga met hen...
die laatste foto vond Ik gewoon leuk, omdat deze nog maar eergisteren is genomen in Mijn villa :-)
niets zo leuk als een kontje vol kaarsvet..Hier nog wat praktische zaken:


Ik wil beginnen met bondage – hoe doe ik dat?
Bondage is niet zo moeilijk. Als je wat touw in huis hebt en je hebt beschikking over een spelpartner dan kun je binnen een half uur al een erg leuke bondage doen, zo gemakkelijk is het! Over de vraag welk touw en hoeveel precies is een ander artikel te vinden, maar het belangrijkste is dat het weinig uit maakt. Neem wat touw en begin gewoon.

Er zijn een paar dingen die je in de gaten moet houden. Ten eerste is het zo dat pijn bij bondage over het algemeen een slecht teken is. Bondage mag best een beetje oncomfortabel zijn, maar pijn is de manier waarop je lichaam je vertelt dat er iets niet goed zit. Een lichaamsdeel dat begint te slapen is ook geen goed teken, het kan wijzen op zenuwbeknellingen. Verkleuringen van de huid zijn niet altijd een probleem, handen die een beetje blauw worden kan al snel gebeuren. De bloedvaten die je lichaamsdelen van het noodzakelijke bloed voorzien zitten over het algemeen vrij diep en zul je dus niet zo snel afknellen, een lichte verkleuring kan geen kwaad.

Samengevat kun je zeggen dat alles er gewoon normaal uit moet zien (niet pimpelpaars of zwart) en een beetje normaal moet voelen (spierpijn is prima, je pink niet meer kunnen voelen is geen goede zaak). Wanneer je langer met bondage bezig gaat zijn zul je een genuanceerdere opvatting krijgen over deze zaken, maar voor nu is deze vuistregel prima.

Verder is het verstandig om na te denken over hoe je je partner los gaat krijgen. Het is altijd aan te raden een rescue hook te kopen, hiermee heb je in geval van nood binnen no time je subje weer los. Koop geen verbandschaar, die werken niet. Geloof je me niet? Probeer het maar. Probeer met je verbandschaar een stukje van je touw af te knippen. I rest my case.

Wees niet bang voor bondage, het is hartstikke leuk en er kan nauwelijks iets mis gaan*. Pak je touw, zet de bondage tutorials aan en begin met de bondage die jou het leukst lijkt. Zet je partner bijvoorbeeld met twee touwboeien met haar polsen aan haar bed en gebruik dan twee krabjes om haar benen en geniet van de rest van je avond!

* Goed, als je je sub achterstevoren ondersteboven in de lucht met katoen ophangt wordt het een levensgevaarlijk spelletje, in ieder geval wel als je de kennis en vaardigheden mist om dat te doen. Maar de grondbondages die ik op deze website uitleg zijn veilig. Gebruik je gezonde verstand en heb er vooral heel veel plezier van!
Welk touw moet ik kopen?
Het belangrijkste dat je moet weten is dat het niet heel belangrijk is. Wat je moet doen is beginnen met wat touw, gewoon flink gaan knopen, en dan merk je uiteindelijk vanzelf wat voor touw en welke lengtes je het fijnst vindt. De een knoopt met stukken van 4 meter en verlengt ze gewoon, de ander zweert bij pakken touw van 40 meter. Het is allemaal goed. Al wil jij spelen met stukken van 50cm sisaltouw, laat iemand maar eens proberen jou tegen te houden!

Maar ja, daar heb je aan beginner natuurlijk niets aan. Want je hebt geen idee welk touw je prettig vindt, je weet niet wat de voordelen zijn van langer of korter touw en hoe die tegen elkaar afwegen, je wilt gewoon een lijstje met “koop dit, dan kun je zus en zo”. Dus, dat ga ik jullie geven. Maar ik wil erbij zeggen dat hoewel ik het nu erg ‘one true way’ aan het brengen ben, je vooral moet onthouden dat alles mag.

Goed, er zijn twee serieuze opties voor beginnende knoperts: katoen touw en hennep touw. Beide zijn prima, en welke je gaat kiezen gaat afhangen van een aantal factoren die ik zo zal bespreken. Andere touwsoorten als klimtouw en dergelijke mag je van mij ook gebruiken, maar gaan gewoon niet goed werken bij de japanse stijl bondages die ik hier uitleg. Ze zijn te glad en blijven niet goed zitten.

Katoen heeft als grote voordeel dat het goedkoop is en in bijna elke SM winkel te krijgen is. Veel riggers (=knopers) beginnen met katoen, je kunt het makkelijk krijgen en lang is het in de SM scene gezien als standaard bondage touw. Katoen is vrij zacht touw, maar heeft als groot nadeel dat het rekt. Dat is vervelend, want dat betekent dat je bondage niet blijft zitten zoals jij hem geknoopt had. Je borstharnas zit ineens los of komt zelfs naar beneden zetten, de touwboei zit ineens zo los dat je je hand eruit kunt trekken, van dat soort dingen wordt je niet blij. Maar goed, als je dat niet zo erg vindt is katoen prima. Het is goedkoop en als je niet heel veel met bondage doet voldoet het prima.

Hennep is iets duurder, en niet overal te krijgen. Je kunt het bestellen via Niet-Lief. Het grote voordeel van hennep is dat het niet rekt: zoals jij je bondage aanlegt, zo blijft het zitten. Daarnaast is hennep iets ruwer, wat voor veel subs heel fijn is. Het voelt wat grover en steviger, je zit echt goed vast. Normaal hennep moet je na het wassen opgespannen laten droger, maar als je nep-hennep koopt (hempex, ook via Niet-Lief te krijgen) heb je dit probleem niet. Hempex kan gewoon uitgehangen worden of in de droger, net als katoen.

Ik gebruik zelf hennep. Ik heb vaste spelpartners en hoef dus niet na elk spel mijn touw te wassen. Daarnaast vind ik het opgespannen laten drogen geen bezwaar, het is even een werkje en het ziet er raar uit als je woonkamer ineens versierd is met henneptouw, maar ik vind hennep gewoon heerlijk werken. Katoen vind ik de hel. Het spul heeft een eigen willetje, gaat anders zitten, loszitten, aan de wandel, ik wil dat mijn touw een braaf subje is in plaats van een relsub!

Met stukken touw van 6mm en 8 meter lengte kun je alle bondages doen die je op deze website ziet. Als je een erg dikke of grote sub hebt kan 8mm soms mooier staan, maar ik zou je toch aanraden 6mm touw te kopen. Zelf heb ik ervoor gekozen een aantal van mijn 8 meter stukken door de helft te knippen, waardoor ik nu ook stukken touw van 4 meter heb. Die vind ik prettig voor bondages om polsen en enkels en dergelijke.

Dus, mijn beginners-pakket zou bestaan uit hennep touw van 6mm:
- 4 stukken van 8 meter
- 4 stukken van 4 meter

Maar als je nog een stukje klimtouw in de schuur hebt liggen, pak het gerust.

In Vlaanderen hoor je vaak dat je, als je met bondage wilt beginnen, eerst moet zorgen dat je “echt bondagetouw” hebt. In de BDSM-scene wordt daar doorgaans 6mm katoenen koord mee bedoeld. Andere touwsoorten worden al gauw als “fout” bestempeld. Dat is vreemd, want behalve een paar prettige eigenschappen (o.a. zacht, relatief goedkoop) heeft het ook diverse eigenschappen die het minder geschikt maken voor bondage (o.a. een heel lage breeksterte, veel rek). Bovendien zijn andere touwsoorten vaak helemaal niet fout, t ls je maar weet hoe je ermee moet omgaan.
De vraag wat goed bondagetouw is, is dan ook niet zo eenvoudig en eenduidig te beantwoorden. Wie veel met wisselende partners knoopt, zal bijvoorbeeld eerder de voorkeur geven aan een touwsoort die makkelijk is in het onderhoud, terwijl iemand die bondagefoto’s maakt esthetiek al gauw belangrijker zal vinden dan gebruiksgemak. En zo zijn er vele factoren die een rol spelen. Een ding is in ieder geval zeker, naarmate de bondages die je doet geavanceerder worden, wordt de breeksterkte belangrijker. Gebruik altijd touw dat sterk genoeg voor wat je van plan bent – en sterk genoeg betekent al gauw een veiligheidsfactor 5 – 10!. Hou er daarbij rekening mee dat dynamische krachten (bijvoorbeeld bij bewegen en spartelen) snel kunnen oplopen.

Hieronder probeer ik zo objectief mogelijk een aantal touwsoorten en hun voor- en nadelen te bespreken. Maar eerst iets over lengtes en diktes. Voor alle touwsoorten geldt dat voor bondage meestal 6mm of 8mm gebruikt wordt (met uitzondering wellicht van enkele specifieke toepassingen als bijvoorbeeld haarbondage). Dunner touw is niet alleen minder sterk, maar verdeelt – bij een gelijkblijvend aantal wikkels – ook de druk over een kleiner oppervlakte, wat de kans of afkenllen van bloedvaten en zenuwbeschadigingen vergroot. Dikker is vaak minder goed buigzaam en daardoor lastiger knopen. Welke lengtes zijn handig om mee te knopen? Dat is een beetje een kwestie van smaak. Standaard voor Japanse bondage zijn touwen van tussen de 7 en 8 meter. Nu zijn westerse vrouwen soms wat steviger dan Japanse jongedames, dus persoonlijk geef ik er de voorkeur aan om behalve touwen van 8 meter ook een of twee stukken van 10m in een touwset te hebben. Met name voor het begin van een takate-kote gebruik ik meestal zo’n 10m. Langer is eigenlijk niet nodig. Als je touw op is, kun je vrijwel altijd een nieuw touw aan je bondage knopen en verder gaan. Voor polsen gebruik ik nog weleens een stuk van tussen de 3 en de 5 meter.
Natuurtouw

Diverse soorten natuurtouw worden gebruikt voor bondage. Om te beginnen het overbekende katoen dat je zoveel op – vooral Westerse – bondagefoto’s ziet en in de Nederlandse scene veelvuldig gebruikt wordt. Maar ook hennep is in opmars, en hier en daar wordt jute gebruikt. Voor alle natuurtouwen geldt dat ze kunnen gaan rotten. Droog natuurtouw daarom altijd goed en bewaar het op een plek waar het nog wat kan ademen. Controleer het regelmatig en vervang het op tijd. Ook als het niet rot, slijt het wel. Op veel van onze foto’s zie je hennep- en jutetouw.

Katoen


De beste eigenschap van katoen is de zachtheid. Het is zacht voor de huid, en zal niet snel brandwonden geven als het snel langs de huid getrokken wordt – en het is met name hierom dat vaak wordt aangeraden met katoen te knopen. Helaas heeft katoen ook een aantal minder sterke kanten. Om te beginnen een letterlijk minder sterke kant: de breeksterkte is enorm laag. Zo laag, dat er zeker bij geavanceerdere bondages nauwelijks of geen veiligheidsmarge is. Los daarvan zit er in katoen nogal wat rek. Dat is voor de dominant niet altijd even prettig knopen, maar ook veel subs geven er na een of twee keer in ander touw gezeten te hebben de voorkeur aan wat stevigere touwen. Er is ook katoenen touw met een kunststof kern, dit heeft enkele van de voordelen van kunststof touw (sterker, weinig rek, sneller dan normaal katoen droog in de was, minder rotgevoelig) maar heeft enkele voordelen van katoen (zacht en de witte varianten zijn verfbaar). Links is een stuk zwart geverfd katoen afgebeeld.


Hennep
Henneptouw is aanzienlijk sterker dan katoen en er zit nagenoeg geen rek in. Mits goed onderhouden en op tijd vervangen is het dan ook een stuk beter geschikt voor meer geavanceerde bondages dan katoen. Bovendien ziet het er prachtig uit; dit is het touw dat je op veel Japanse bondagefoto’s ziet. Het nadeel is dat het nogal bewerkelijk is. Ruw henneptouw is eigenlijk niet mee te knopen, het moet eerst bewerkt worden, en dat is een tijdrovende klus. Gelukkig kun je henneptouw ook bewerkt en al kopen. Maar dan nog moet het na elke wasbeurt onder lichte spanning drogen, en moet je er geregeld de pluisjes afbranden.

 Henneptouw is ook een stuk ruwer voor de huid dan katoen, maar dat kan een voor- of nadeel zijn.

Jute
Touw van jute is enigszins in opmars, en ook dit touw zie je geregeld op Japanse bondagefoto’s. Het is minder sterk dan hennep, maar nog altijd redelijk stevig. Persoonlijk vind ik het zeker op foto’s soms mooier uitkomen dan hennep. Jute heeft behalve de voordelen overigens ook de nadelen gemeenschappelijk met hennep: het moet eerst bewerkt worden (of bewerkt gekocht worden) en moet onder lichte spanning drogen.
Informatie over het bewerken van hennep (en jute) kun je vinden bij crakske@gmail.com


Kunststof touw


Een alternatief voor natuurtouw is kunststof touw. Kunststof is doorgaans sterker, en makkelijker in onderhoud; Het droogt doorgaans snel en hoeft niet opgespannen te worden. Wees wel voorzichtig(er) met het langs de huid halen, om verbranding van de huid te voorkomen. Als je twijfelt, hou dan je eigen hand tussen je sub en het touw in, dan voel je vanzelf wanneer je te snel gaat.

Polypropyleen

Nylon (geen afbeelding) wordt geregeld aangeraden op websites. Het is goedkoop, sterk en bij de meeste bouwmarkten te krijgen. Er zit vaak wel wat rek in, en van de kunststof soorten is dit er een die snel verbranding geeft. Mijn keus is het niet. Polypropyleen (links, 8mm) is eveneens sterk, en zo nu en dan in best wel zachte, gevlochten vorm te vinden. Het rekt doorgaans minder dan nylon. Natuurlijk ga je niet zomaar bonderen met het harde, vaak oranje, geslagen wegwerkerstouw (ook polypropyleen).

Statisch klimtouw

Ook met (statisch) klimtouw (rechts, 6mm) kun je prima knopen. Het is wat duurder, maar daar staat tegenover dat het sterk is, het immers bedoeld om aan te kunnen hangen, en het rekt niet of nauwelijks. Een nadeel is wel dat het wat aan de gladde kant is en je niet op frictie kan vertrouwen.

Zorg er dus voor dat je knopen echt goed zijn!

Hempex
Mijn persoonlijke favoriet als het om kunststof touw gaat is echter Hempex (een soort kunst-hennep) dat er “bijna echt” uitziet, heel licht is en makkelijk te onderhouden.

Touw opbergen

Je kunt je touw gewoon los in je tas gooien, maar grote kans dat het allemaal behoorlijk in de war raakt. Door je touw op deze manier op te bergen blijft je touw netjes en uit de knoop.

http://www.youtube.com/watch?v=37GAwfGXU3o&feature=player_embedded

of hier de officielle definitie van bondage:

Bondage
bondage-model op fashionclub

Suspension bondage.

suspension bondage.
Bondage (uit het Engels, oorspronkelijke betekenis gebondenheid, slavernij) is een term die wordt gebruikt voor seksuele praktijken waarbij een van de partners vastgebonden of op vergelijkbare wijze in zijn of haar bewegingsvrijheid beperkt wordt. Bondage maakt deel uit van het spectrum van sadomasochistische activiteiten, maar dat wil niet zeggen dat 'normale' paren niet aan bondage doen.
Er zijn verschillende redenen waarom bondage seksueel prettig kan worden gevonden. Het plezier kan een onderdeel zijn van gevoelens van macht en machteloosheid, die sommigen opwindend vinden (zie BDSM). Ook kan de fysieke onmogelijkheid om vrij te bewegen zorgen voor een bevrijding van een verantwoordelijkheid: omdat men geen gelegenheid heeft de partner te bevredigen, kan men zich volledig richten op de eigen gevoelens en het eigen genot. Ten slotte kan het lichamelijke gevoel van de bondage als prettig worden ervaren, vooral als het vastbinden overerogene zones plaatsvindt.
Voor de vastbindende partner kan, naast het eerder vermelde machtsspel, het vastbinden van de partner de mogelijkheid geven zijn of haar fantasie de vrije loop te laten. Daarnaast kan men de opwinding van de partner goed waarnemen en controleren. Ook vinden sommigen een vastgebonden partner een aangenaam aanzien.

Strappado bondage
Nadat een van de partners is vastgebonden, ligt de regie van het seksspel bij diens partner. Dit kan allerlei kanten opgaan, van zachte strelingen tot harde SM, maar wat vaak gebeurt, is dat er een erotisch 'plaagspelletje' met de vastgebonden partner wordt gespeeld. Hierbij wordt hij of zij gestimuleerd tot een bepaald niveau, maar het verlangen om daarna verder te gaan wordt niet ingewilligd. Door op deze wijze het hoogtepunt uit te stellen, worden de seksuele gevoelens versterkt.

[bewerken]Internet
Internet is voor veel mensen de aangewezen plek om (anoniem) ervaringen uit te wisselen. Veel mensen vinden het leuk om de wereld hun 'plaagspelletje' te tonen. Als gevolg hiervan zijn er veel websites die foto's en video's aanbieden. Hiermee worden 2 groepen mensen tegelijk bediend, de groep die liever anoniem wil blijven wat betreft hun bondage voorkeur en de groep die openlijk wil leren van anderen.


[bewerken]Technieken en materialen
Binnen bondage zijn verschillende soorten technieken en materialen gangbaar. Zo is er de Japanse bondage, shibari, die als een kunstvorm wordt gezien en met veel sierlijk touwwerk wordt uitgevoerd. Maar ook een bondage met leren riemen of ijzeren kettingen is denkbaar. Spectaculair zijn de zogenoemde 'suspensions', waarbij de gebondene aan diverse haken of andere systemen door middel van touwen in de lucht wordt gehangen. Ook komt het gebruik van kleding als bondagemiddel voor. Denk hierbij aan strakke kleding, korsetten of schoenen die de bewegingsvrijheid beperken. Veel bekender is het gebruik van hand- en enkelboeien in leer of staal.
Bondage voor beginners:

http://www.youtube.com/watch?v=Hvtq-9sOEjE

Bondage-lessen voor beginners door Meester Kris (workshop)

1.Voorwoord

Welkomstwoordje.
Situering BDSM-School.
Situering bondage workshop. - Beginners

2.Inleiding.

2.1 Veiligheid en voorzorgen .

Zorg ervoor dat de onderdanige niet kan afkoelen bij langere bondages, een matje of deken indien
nodig klaarleggen.
Zorg voor een schaar of mes, zodanig dat bij eventueel noodgeval direct de touwen kunnen worden
doorgesneden.
Let tijdens de bondage altijd op tekenen van afknellen of verminderde doorbloeding ( begint met
tintelend gevoel en/of verkleuren naar wit of blauw). Indien dit lang aanhoud kunnen
beschadigingen van zenuwen, spieren en bloedvaten optreden.
Het touw moet regelmatig worden schoon gemaakt, best in een gewoon sopje of in de wasmachine
(let op verknopen).
Adequate ruimte, eventuele ophangpunten moeten veilig en stevig genoeg zijn.

2.2 Materiaal.

Gebruik enkel touw dat voldoende sterk en niet beschadigd is.
Vermijd vuil touw, bij eventuele lichte beschadiging van de huid, wat zowiezo moet vermeden te
worden, kunnen dan minder snel ontstekingsverwekkende bacerien binnen dringen.
Nat touw moet vermeden worden, dit kan bij opdrogen verstrikt raken, waardoor het moeilijk of
bijna niet meer los kan gemaakt worden ( zeker bij katoen of hennep).

2.3 Omgeving.

Best is en erustige omgeving, zonder al te veel storende geluiden. Maak het gezellig, demp licht,
zorg voor een sfeertje.

2.4 Soorten touw.

Er bestaan verschillende soorten touw of materialen waaruit men touw kan maken : .
Nylon, katoen ,kunstvezels, hennep, vlas, wol, staaldraad of combinaties van deze materialen.
Er bestaat touw dat rekbaar is (klimmerstouw bijv.), gevlochten, gedraaid, geweven en getorst touw.
Het best bruikbaar is katoen of hennep (duur!), tussen 4-6 en 8-12mm zijn geschikte dikten.

2.5 Knopen.

Er bestaan hele veel knopen, van een simpele strik over de mastworp wel gekend bij
jeugdbewegingen tot ingewikkelde bootknopen zoals de scheerlijn, dubbele merlsteek enz.
Vrij veel gebruikte knopen in bondages zijn de gewone strik, de platte knoop, de prussikknoop...
Sites met voorbeeld knopen en bondages :

www.realknots.com

www.animatedknots.com

www.touwtjes.tk

www.easternrope.com

en uiteraard googelen op bondage en touw of knopen kan u een wereld van informatie verschaffen.

3. Theorie.

3.1 Polsbondage.

Een polsbondage is de basis van waaruit heel veel bondages vertrekken.
Iemands polsen samenbinden beperkt meteen een heel deel van die persoon z'n bewegingsvrijdheid,
en wordt ook meestal als erotisch opwindend ervaren. Er kan slechts een pols gebonden wordne om
deze ergens anders aan vast te maken, of beide polsen kunnen samen worden vastgemaakt, vooraan
het lichaam of achterop de rug enz..

3.2 Enkelbondage.

In principe is de enkelbondage quasi identiek aan een polsbondage. Dezelfde technieken , knopen
en windingen kunnen worden toegepast, eventueel met een winding meer omdat de benen
meesta l krachtiger en dikker zijn dan de polsen of armen.
Eventuele kan er gebruik gemaakt worden van de boog in de voet en enkel om de bondage
restrictiever en mooier te maken.

3.3 Combinaties.

Eens de basis van pols- en enkelbondage gekend is is het redelijk eenvoudig om te gaan combineren
en zo meer restrictieve bondages te gaan creeren. Polsen kunnen aan enkels vastgemaakt worden,
aan het lichaam, en diverse combinaties hiervan. Met eenvoudige combinaties, een dosis
verbeelding en kennis van wat kan en niet zijn met enkele stukjes touw mooie bondagehoudingen te
maken.Een restrictieve bondage hoeft geen staaltje van macramé te worden om effectief iemand
vast te zetten!

4. Praktijk.

Oefenen onder begeleiding.
Foto's :
Polsbondagevoorbeeld.
Blelangrijk is oom
ervoor te zorgen dat er
geen afknellen kan
ontstaan en de
“polssteun” voldoende
breedte heeft. Vermijd
dat er een treklus kan
ontstaan op de
wikkelingen.

Tijdens de lessen zien ze onder andere een toepassing op de polsbondage die redelijk eenvoudig en toch heel restrictief is.
De polsen kunnen op deze wijze ook aan de voorzijde van het lichaam bevestigd worden.
Met één touw vast...
Enkelbondage kan op dezelfde wijze worden toegepast als een polsbondage.
Combinaties van pols/enkel zie je dan ook met overvloed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten