copypast_protection

donderdag 9 mei 2013

literatuur die je moet gelezen hebben (BDSM Boeken)

Histoire d'O van Pauline Réage (Het verhaal van O)

O is een jonge vrouw die door haar minnaar op een goede dag naar een huis (genaamd 'Roissy') wordt gebracht waar ze in handen valt van een aantal mannen die haar opleiden tot een gewillige slavin. Na een aantal weken neemt haar minnaar haar mee terug naar huis waarna ze de rest van haar leven sterk onderdanig zal zijn tegenover deze en volgende minnaars. Gaandeweg ondergaat ze meerdere

beproevingen die haar steeds meer onderdanig maken.

Anne Desclos (Rochefort-sur-Mer, 23 september 1907 - Corbeil-Essonnes, 27 april 1998) 


was een Frans journaliste en romanschrijfster die de pseudoniemen Dominique Aury en Pauline Réage gebruikte.
Nadat ze Engels en Frans had gestudeerd aan de Sorbonne werkte ze als journaliste 
tot 1946 toen ze bij de uitgeverij Gallimard ging werken.
Haar vriend en baas Jean Paulhan merkte eens op dat vrouwen geen erotische roman konden schrijven. 
Om zijn ongelijk te bewijzen schreef ze een sadomasochistische roman die in juni 1954 
gepubliceerd werd onder de naam Pauline Réage met de titel Histoire d'O (Het verhaal van O). 
Het boek, dat het ongelijk van Paulhan bewees, was niet onomstreden maar werd een enorm commercieel succes.


Het werd in 1969 door Adriaan Morrien in het Nederlands vertaald 
als Het verhaal van O. 

Het boek werd in 1975 verfilmd door de Franse filmregisseur Just Jaeckin, met Corinne Clery en Udo Kier in de hoofdrollen.

Dit boek staat bij veel kenners van erotische literatuur op nummer 1! Het is zeer beschrijvend gelezen, leest vlot en blijft lang nadat je gestopt bent met lezen, naprikkelen.

een fragment uit de verfilming:
“Histoire d’O” was nu eenmaal een van mijn favoriete erotische boeken. Niet alleen omwille van het Dom/sub-gegeven, maar ook & vooral omwille van de bizarre onstaans- & obscure & vage eerstedrukgeschiedenis.

ONTSTAAN VAN HET BOEK
Het is niet onwaarschijnlijk dat “Histoire d’O” nooit geschreven zou zijn als de Franse schrijver, essayist, journalist en uitgever Jean Paulhan (1884-1968) geen ‘male chauvinist pig’ geweest was die tegen zijn vrouwelijke collega en minnares Dominique Aury (pseudoniem voor Anne Desclos; 1907-1998) zei dat “vrouwen niet in staat zijn om erotische boeken te schrijven”. Om het ongelijk van haar minnaar aan te tonen schreef Desclos, onder het pseudoniem Pauline Réage, dit boek.

Gedurende decennia was men er van overtuigd dat “Histoire d’O” geschreven was door een man die een vrouwelijk pseudoniem aangemeten had. De ‘hoofdverdachte’ voor dat snode plan was Paulhan zelf; hij had namelijk (ook) de introductie bij het boek geschreven. Pas in 1994 – na het overlijden van haar moeder; ze wilde haar de schande besparen – maakte Desclos zichzelf als schrijfster bekend.

DE ONDUIDELIJKE (EERSTE)DRUKGESCHIEDENIS

Maar even terug naar 1953: Paulhan, die ook lid van de Académie Française is, biedt Réages manuscript aan bij zijn uitgever en werkgever Gallimard. Zij weigeren het boek uit te geven, maar Paulhan vindt wel gehoor bij Jean-Jacques Pauvert (°1926) die op dat moment nog maar 27 jaar oud is, maar als uitgever al een stevige reputatie had, omdat hij eerder al D.A.F. de Sades “L’Histoire de Juliette, ou les Prospérités du vice” (een complete editie in 10 delen), “Les 120 Journées de Sodom” (een complete editie in 4 delen) en ”La Philosophie dans la Boudoire” had uitgegeven.

Over het aantal exemplaren dat in juni 1954 gedrukt werd, zijn niet alle bronnen het eens. Meestal houdt men het – niet verder gespecifieerd – op 600 exemplaren. Men is het ook redelijk eens dat 20 genummerde exemplaren (I – XX) van die 600 gedrukt werden op Arches papier. Verder zijn er ook 480 genummerde exemplaren (21 – 500) op vergé papier gedrukt en zouden de overige (ongenummerde?) exemplaren gedrukt zijn op vergé papier voor verspreiding onder de pers en recensenten.

Verder wordt ook algemeen aanvaard dat een aantal exemplaren van die allereerste uitgave een ets van de Duits-Franse graficus Hans Bellmer op de titelpagina hebben. Hoeveel dat aantal precies bedraagt is minder duidelijk. Sommige bronnen menen heel vaag dat het om “een minderheid” gaat. Andere bronnen hebben het over 60 of ongeveer 200 exemplaren. Nog andere beweren dat enkel de 20 exemplaren op Arches papier er een hebben. Zeker is dat de ets oorspronkelijk enkel bedoeld was voor de 20 exemplaren op Arches papier en dat die ook allemaal een ets op de titelpagina hebben. Zeker is ook dat er een aantal van de 480 exemplaren op vergé papier met ets te koop aangeboden werden en worden.

Dat (de eerste druk van) het boek een succes was mag blijken uit het feit dat nog binnen 6 maanden na de ‘oerdruk’ minstens 4 extra ‘tirages’ van telkens 1000 (genummerde) exemplaren gedrukt werden.


Het doorgeefmeisje - Paul KoeckTotale onderworpenheid, wanhoop en verslavingen, maar ook de hypocrisie van geestelijken en de kerk, domineren Het doorgeefmeisje, een roman waarin – in overeenstemming met de vrouwelijke hoofdpersoon – meer niet dan wel wordt gezegd.

Nummer 12 - Elisabeth H. van der VaartBDSM, totaalslavin, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Liefde en passie, vriendschap en geluk.


The Marketplace deel 1 - Laura AntoniouDeel 1 van een serie van 4. In dit deel word verteld over de marketplace, de plaats waar slaven en slavinnen opgeleid worden. Van 2 slaven en 2 slavinnen volgen we de opleiding, hoe ze op de marketplace terecht gekomen zijn en door wie ze gekocht worden.De tuin der folteringen - O. MirbeauIn De tuin der folteringen laat hij een politiek gestrande, cynische intellectueel een reis ondernemen naar de tropen, waar de blanke supermensen uit Europa immers hun nieuwe beschaving brengen. Hij belandt in het gezelschap van Miss Clara, ongetwijfeld één van de meest sinistere voorbeelden uit de wereld van het postsadisme.

Met deze Clara bezoekt de intellectueel een Aziatische folteandrtuin waarvan de uiterste verschrikkingen ons in een schijnbaar objectieve stijl worden beschreven. Clara is een onvergetelijke heldin, verpersoonlijking van het kwaad zonder meer, dat met diabolische verleidelijkheid ook de hoofdfiguur meesleept in poelen van moord en ontucht.De Leiband - Vannessa Duries


ISBN: 90-295-1393-4


"De Leiband" - door Vanessa Durriès
De Leiband" is het verhaal van een jong meisje dat verliefd wordt op een oudere man, Pierre, die aan SM doet en haar inwijdt in de wereld van SM. Ze krijgt de naam Laïka en ondergaat op SM bijeenkomsten allerlei sexueel getinte ‘martelingen’. Opvallend daarbij is dat ze vanaf het begin onderworpen wordt aan tamelijk harde SM.

Vanwege de manier waarop Meester Pierre met zijn slavin omgaat is het boek meermalen onderwerp van discussie geweest. Het boek is volgens eigen zeggen autobiografisch en dus is het boek geschreven vanuit de beleving van laika, de slavin. Je zou kritiek kunnen hebben op de manier van het omgaan van de Meester met zijn slavin, maar dat heeft geen betrekking op het boek zelf,

Toen De leiband verscheen (medio 1993) was Vanessa eenentwintig jaar oud; ze studeerde letteren. Een aantal maanden later werd zij samen met twee andere jonge Franse schrijvers het slachtoffer van een noodlottig verkeersongeval. Een mooie, jonge studente, nicht van de legendarische O uit Le Histoire d'O, vertelt hier met vuur en zonder voorbehoud over haar ontdekkingsreis door de archipel van de SM-wereld. -L Express-

Ben je op zoek naar lichte kost over BDSM, kun je dit boek misschien nog beter even links laten liggen en iets rustiger beginnen.

Ook dit boek is niet meer in de handel te krijgen, dit exemplaar kan je in pdf downloaden op:

Leiband_Boek_download

Zout op mijn huid van Benoite Groult
Zout op mijn huid is de meeslepende roman over gepassioneerde liefde die niet slijt of gedoemd is ten onder te gaan aan dagelijkse beslommeringen.
Zij is een intellectuele Parisienne, hij een Bretonse visser. Beiden zijn getrouwd, alleen niet met elkaar. Hoewel hun verschillende leefstijl hen tot vreemden had moeten maken, leidt hun ontmoeting tot een levenslange hartstochtelijke verhouding.

De Franse schrijfster Benoite Groult (1920) werd bekend door haar feministische publicaties. Deze roman, waarin een man en vrouw gelukkige partners zijn, is dan ook verrassend. George brengt als kind de zomers door in het Bretons dorpje waar haar latere minnaar, die ze 'Gauvain' noemt, opgroeit. George komt uit een toonaangevend milieu en wordt een succesvol historica, 'Gauvain' wordt visser. Ondanks de maatschappelijke en psychologische barrières zijn hun met moeite gearrangeerde, schaarse ontmoetingen steeds weer een hoogtepunt. Na jaren blijkt hun liefde meer dan louter lichamelijk te zijn geworden. De individualistische George wordt overrompeld door de onvoorwaardelijke liefde van 'Gauvain'. Diens plotselinge dood behoedt deze relatie voor een navranter einde. Behalve het thema van de lichamelijke liefde is er dat van de persoonlijke ontplooiing van de vrouw. Hierdoorheen loopt het thema van de schrijfster op zoek naar een ideale manier om haar verhaal te vertellen. Normale druk. Ook succesvol verfilmd.

Het seksuele leven van Catherine M van Catherine Millet (waargebeurd)Catherine Millet beschrijft met intelligentie en flair haar seksuele ervaringen. Ze vertelt niet over relaties of gevoelens, niet over opgroeien en volwassen worden: ze vertelt over seks. Catherine M. deelde het bed met wie maar voorhanden was en ondernam spannende avonturen op het gebied van haar seksualiteit, zoals groepsseks of seks op alle mogelijke en onmogelijke plaatsen en tijdstippen. Hier is een zelfbewuste vrouw aan het woord die, niet gehinderd door schuld- of schaamtegevoelens, zich gedreven weet door een volstrekt onbevooroordeelde nieuwsgierigheid. Als kunstcritica is Millet gewend helder te kijken en te analyseren, en die vaardigheid past zij ook toe in deze intrigerende kroniek van een seksueel bestaan na de pil en voor aids.

Na de eerste 100 bladzijden rijst de vraag welke onthullingen de roman nu nog te bieden heeft. Je hebt immers alles al gehad, alle hand- en spandiensten te verlenen in het seksuele verkeer staan inmiddels geëtaleerd  met klinische afstandelijkheid geobserveerd en gerelateerd aan de karakterstructuur van de ik-figuur. Wie ben ik en waarom doe ik wat ik doe? Nu hebben natuurlijk ook de volgende 150 bladzijden wel iets bieden, maar het betoog de fysieke liefde te zien als de verovering van de ruimte levert toch wel bizarre illustraties op. De volle nacht doorgebracht op de golfplaat achterin een bestelautootje, 'blikken baldakijn', om daar als een 'onbeweeglijk afgodsbeeld' man na man te bedienen, is zeker fraai beschreven, maar onderstreept ook dat de waarom-vraag nog verre van beantwoord is. 'Heimwee naar de foetale status' (blz.161) is wel erg smal. Hoe dan ook: 'Er zit meer innerlijke visie van de kunstenaar in het schilderij dan in de werkelijkheid' (blz.75). En dat gaat zeker ook op voor dit autobiografische verslag van een zich seksueel uitlevende vrouw. Kleine druk. De roman vormt een tweeluik met 'Het verhaal van Catherine M.' van Jacques Henric


VenusDelta van Anaïs NinKorte Inhoud

Uit armoede gedreven schreef Anaïs Nin voor een anonieme cliënt erotische verhalen waarin zij zich moest concentreren op de seks, en alle franjes kon weglaten. Dat leverde de prachtige bundel Venusdelta op, die twee jaar later werd gevolgd door Lieve vogeltjes. Anaïs Nin, die debuteerde als dichteres, noemde zichzelf â??de madam van een hoogst merkwaardig huis van literaire ontuchtâ??. Erotica bevat alle verhalen uit Venusdelta en Lieve vogeltjes, die rijk en onderhoudend zijn in hun beschrijving van erotisch-seksuele varianten.
Uittreksel

Blz. 12: George Baker was verschrikkelijk arm. Hij wilde meer erotica schrijven. Hij had vijfentachtig bladzijden geschreven. De verzamelaar vond ze te surrealistisch. Ik vond ze mooi. Zijn taferelen van de liefde bedrijven waren slordig en fantastisch. Liefde tussen trapezen.

Hij verzoop het eerste geld, en ik kon hem niets anders lenen dan papier en carbon. George Baker, de voortreffelijke Engelse dichter, erotica schrijvend om te kunnen drinken, net als Utrillo schilderijen vervaardigde in ruil voor een fles wijn. Ik begon te denken over de oude man die we allemaal haatten. Ik besloot hem te schrijven, mij rechtstreeks tot hem te richten, hem te vertellen wat onze gevoelens waren.

â??Beste Verzamelaar: Wij haten u. Seks verliest al zijn macht en magie als het expliciet wordt, mechanisch, overdreven, als het een mechanistische obsessie wordt. Het wordt gezeur. U hebt ons meer dan wie ook bijgebracht hoe verkeerd het is seks niet te mengen met emotie, honger, begeerte, lust, grillen, nukken, persoonlijke bindingen, diepere relaties die seks doen veranderen van kleur, geur, ritme, intensiteit.

U weet niet wat u mist door uw microscopisch onderzoek van seksuele activiteit met uitsluiting van andere activiteiten die de brandstof zijn om seks te doen ontsteken. Intellectuele, romantische, emotionele, verbeeldingsactiviteiten. Dit is wat aan seks zijn verrassende weefsels schenkt, zijn subtiele gedaanteveranderingen, zijn afrodisiacale elementen. U laat die wereld verleppen, verhongeren, bloed verliezen��
Recensie

door Angelus
Ik herinner me dat ik rond mijn achttiende dit boek reeds in mijn handen heb gehad. Niet in het Nederlands natuurlijk, want de eerste Nederlandse vertaling ervan verscheen in 1977. Maar toen, ik spreek nu over een veertigtal jaren geleden, stond het op de zwarte lijst, op de verboden boekenlijst, en dat maakte het toen dubbel zo spannend. Nu, nu ik het herlees, besef ik dat de titel Erotica totaal verkeerd gekozen is en dat Pornotica een veel betere keuze zou zijn geweest. Ik hou van verfijnde erotiek, maar van verhalen zoals '??De Hongaarse avonturier'?? draait mijn maag binnenste buiten.

Dit boek, een versmelting van twee boeken, die oorspronkelijk de titels '??Venusdelta'?? en '??Lieve Vogeltjes'?? droegen, en nu aan zijn eenentwintigste druk toe is, bewijst hoe sterk vandaag de dag de vraag ernaar is. Maar..., er is een maar, want...

Anderzijds begrijp ik Anaïs Nin'?¦ In de tijd zat ze financieel aan de grond. Ze schreef om te kunnen overleven en de man waarvoor ze schreef, haar opdrachtgever, wenste ruwe seks, geen poëzie, enkel ruwe onverbloemde seks. Ze was omringd met andere schrijvers en ze voedden elkaar fantasie. Anaïs schrijft daarover: '??De homoseksuelen schreven alsof zij vrouwen waren. De bedeesden onder ons schreven over orgieën. De frigide mensen over waanzinnige bevredigingen. De meest poëtische zielen lieten zich gaan in loutere bestialiteit en de reinste in perversiteiten. We moesten de poëzie eruit schrappen en voelden ons achtervolgd door de schitterende verhalen die we niet konden vertellen. We zijn in en kring gaan zitten, stelden ons die oude man voor (de opdrachtgever), en praatten over hoezeer we ham haatten, omdat hij ons niet wilde toestaan een versmelting te maken van seksualiteit en gevoel, van sensualiteit en emotie, en lyrische opvluchten die de erotiek verheven.'?The Loving Dominant - John Warren


Een algemeen boek over SM, met nadruk op Dominantie en onderdanigheid, van iemand met veel ervaring. Niet alleen heel veel praktische zaken komen aan orde maar ook de meer emotionele en geestelijke kanten van sm. Een boek met een titel die
goed weergeeft waar het verhaal over gaat.


JungleWestt11 Majbritt Morrison
Louter Lust van Lydia RoodNu erotiek voor vrouwen opnieuw in de belangstelling staat, blijkt er een schreeuwend tekort te zijn aan prikkelende lectuur voor vrouwen. Mannenporno is vaak te direct: voor veel vrouwen bevat die te weinig stippeltjes waarop ze hun eigen fantasie kunnen loslaten.

Dit luisterboek bevat een gratis verhaal uit Louter lust, een luisterboek met veertien fantastische verhalen zonder literaire pretentie: het is een doe-boek.

Louter lust is op dit moment het enige erotische boek in Nederland dat verkrijgbaar is als luisterboek, ingesproken door de auteur zelf.

'Ze schoof haar broekje iets omlaag, om haar heupen te kunnen insmeren. Ze deed het met lange streken van haar onderrug naar haar navel, met twee handen tegelijk. Daarna begon ze aan haar schouders, die leken te blozen van de felle zon. Ze wreef ze liefdevol in, met kleine draaiende bewegingen. Keek hij?'

Behalve Louter Lust heeft Lydia Rood nog vijf andere erotische boeken gemaakt, die alle verschenen zijn als ebook bij PixelPerfect Publications: Gedeelde genoegens, Zij haar zin, Zo veel zinnen en Mannen, ze willen wel. Van alle uitgaven staat ook een luisterversie op stapel. De gedrukte versies zijn niet meer verkrijgbaar in de boekhandel. Zie voor meer informatie www.rooieoortjes.nu

Deze uitgave kwam tot stand in samenwerking met OORkracht 8.

Over de auteur
Lydia Rood (1957) is een van de meest veelzijdige schrijfsters in Nederland. In loop der jaren zijn tientallen romans, thrillers en kinderboeken uit haar pen gevloeid, alsmede een aanzienlijk aantal columns en erotische verhalen. En het einde is voorlopig niet in zicht. De meeste boeken voor volwassenen zijn inmiddels beschikbaar als ebook.

Een aantal thrillers schreef Lydia samen met haar broer Niels Rood. Ook met haar man Mohamed Sahli heeft ze een aantal boeken gemaakt. In 2011 heeft Lydia Rood op verzoek van PixelPerfect het ebookgeschenk De kop van de pauw geschreven.

Lydia Rood is op 23 mei 1957 geboren in Velp. In 1984 studeerde ze af aan de School voor Journalistiek in Utrecht en vier jaar later maakte ze haar studie Spaans af aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna ging ze bij de Volkskrant werken. In 1982 verscheen haar eerste boek, Een geheim pad naar gisteren.
De Schaamte voorbij van Anja Meulenbelt


Het verhaal speelt zich op verschillende plaatsen af, voornamelijk in Amsterdam want daar heeft ze grotendeels gewoond. Maar ook een camping in Frankrijk is belangrijk want daar was ze op vakantie toen ze het boek heeft geschreven.

Inhoud
Haar verhaal begint bij haar te vroege huwelijk met de Oostenrijkse Toni. Ze zijn niet uit liefde getrouwd, maar omdat ze zwanger was van hem en dat kon in die tijd niet. Eenmaal getrouwd merkt Anja al snel dat ze een heel ander beeld had van trouwen en van Toni zelf. In werkelijkheid is hij een nietsnut, die gokt en drinkt. Daar komt nog eens bij dat hij Anja en hun zoon Armin mishandelt.
Na 3 jaar scheidden ze dan ook, ze gaat terug naar huis en volgt de sociale academie. Dan begint ze een nieuwe relatie met Jonas, een voormalig schoolvriendje. Hij is heel lief en aardig voor zowel Anja als Armin, maar stelt verder niet zoveel voor. Op een gegeven moment maakt ze het ook uit met hem, ze heeft het gevoel dat ze elkaar niet meer begrijpen.
Na Jonas volgt een eindeloze reeks relaties met mannen, relaties voor een wat langere tijd, maar ook relaties die van korte duur zijn, maar allemaal even heftig.
Ondertussen interesseert Anja zich steeds meer voor de politiek en wordt ze links. Ze sluit zich aan bij de black panthers en maakt zich druk voor de jeugdbond van de KEN.

Op een gegeven moment na de zoveelste mislukte relatie heeft ze het gevoel dat mannen haar nooit zo goed begrijpen en dat het hen meer om de seks en de lust gaat. Ze komt erachter dat ze naast haar hele serie ex-lovers eigenlijk helemaal geen vrienden heeft, alleen haar buurvrouw Bahasj. Met haar heeft ze altijd het gevoel gehad dat ze elkaar begrepen. Anja besluit om samen met een paar vrouwen die ze kent van de werk of andere dingen een keer per week te gaan praten. Gewoon over dingen over het leven, vooral relaties en hun rol in de samenleving. Dit blijkt een groot succes te zijn. Het eerst zo kleine vrouwenclubje groeit uit tot een ware vrouwenbeweging. Ze beschrijft hoe het is om samen te zijn met gelijkgezinde vrouwen, hoe het eraan toe gaat in de praatgroepen, op de congressen en in de kampen.
In die tijd krijgt ze een relatie met Ton, maar Ton is net zoals de meeste van zijn voorgangers een getrouwd man, die niet wil kiezen tussen Anja en zijn vrouw.
Anna, zijn vrouw wil Anja ontmoeten. Dit gebeurt en tegen hun verwachtingen in blijkt het te klikken tussen hen. Anna gaat ook bij de vrouwenbeweging. Er ontstaat een hechte band tussen ze, zo hecht dat ze verliefd worden op elkaar. Zo ontstaat er een driehoeksverhouding tussen Anja, Anna en Ton. Maar na verloop van tijd is Ton eigenlijk een beetje de buitenstaander. 
Anna heeft een geweldige tijd met Anja, maar vindt dat ze er ook moet zijn voor haar kinderen en voor Ton, ze kan zich niet steeds opdelen, dus besluit ze definitief te breken met Anja en gaat ze terug naar Ton.
Dit tot groot verdriet van Anja die zich verraden voelt, omdat ze had verwacht dat alleen mannen zoiets flikten, maar niet vrouwen en zeker niet Anna.
Terwijl Anja deze roman schrijft zit ze op een camping in Frankrijk samen met haar huidige vriend Hans en haar zoon Armin. Haar levensverhaal wordt regelmatig onderbroken door haar belevenissen daar. Zo beschrijft ze de problemen met Hans, die in feite de traditionele vrouwenrol op zich neemt terwijl Anja druk aan het schrijven is.

La Maîtresse du PirateEen aanrader voor iedereen die eens wat wil lezen dat buiten de lijntjes kleurt van het conformistisch gedachtegoed rond seksuele relaties. Deze verhalenbundel breekt los door alle taboemuren heen, en mag gerust gerekend worden tot een pareltje in de pornografische literatuur. In dit boek vind je relaties die je misschien niet meteen verwacht, maar het lukt de schrijvers perfect om de liefde en genegenheid die erachter schuilt tot uiting te brengen. Als lezer voel je dat dit niet geschreven is vanuit "slechts" een fantasie. De schrijvers wéten waarover ze schrijven. En misschien is het net datgene dat deze verhalenbundel zo mooi en intens maakt. Voor al wie tegen een stootje kan! Letterlijk en/of figuurlijk.

    la-maitresse-du-pirateJustine van de Markies deSade


De hele 'vijftig tinten' reeks:

50 shades of grey (vijftig tinten grijs, vijftig tinten donkerder, vijftig tinten vrij)

wel niet 100% bdsm correct, maar blijkbaar nu heel populair, van de author E. L. James.
Hiernaast bestaan er nog 2 andere boeken, waardat beide personages een evolutie doormaken naar de dieptes van elkaars geest. Één van de weinige dingen die Me een beetje storen in dit boek met een feministische doorslag is dat de Meester, een moeilijke, donkere jeugd zou gehad hebben... (deel 2).  Zucht ....


The Lady's Tutor, van robin schoneAn Education In Pleasure


Married young to a man hand-picked by her father, Elizabeth Petre is an ideal Victorian lady. She has borne two sons and endured sixteen years of selfless duty in a passionless marriage. Craving a man's loving touch yet loyal to her wedding vows, Elizabeth is determined to seduce her coldly indifferent husband. She knows of only one man who can teach her the erotic secrets of love.

A Lesson In Love


The bastard son of an English countess and an Arab sheik, Ramiel Devington was reared to embrace both Western culture and Eastern pleasure. Scorned by society and challenged by prim Elizabeth's request, he undertakes her instruction in the art of sensual delight. But when the lessons become a temptation neither can resist, Elizabeth is forced to choose between obligation and a bold, forbidden passion.(less)


Bared to You, sylvia day
Our journey began in fire...

Gideon Cross came into my life like lightning in the darkness - beautiful and brilliant, jagged and white hot. I was drawn to him as I'd never been to anything or anyone in my life. I craved his touch like a drug, even knowing it would weaken me. I was flawed and damaged, and he opened those cracks in me so easily...

Gideon knew. He had demons of his own. And we would become the mirrors that reflected each other's most private wounds... and desires.

The bonds of his love transformed me, even as I prayed that the torment of our pasts didn't tear us apart..

Bared to You by Sylvia Day is the first in the Crossfire trilogy featuring Gideon and Eva, two wounded souls who come together in an explosion of lust and passion as intoxicating as it is devastating. Intensely romantic, darkly sensual and completely addictive, Bared to You will take you to the very limits of obsession - and beyond


- Willing Victim, cara mckanna


- Kushiel's legacy series door Jacqueline Carey


een reeks van romans van een vrouw die een sadistische god moet dienen en die mannen op hun kniëen krijgt door de kracht van haar sexuele onderdanigheid.

In Zijn handen van Marthe BlaueElodie is een vrouw van dertig jaar die geslaagd is in het leven. Ze heeft een carrière als advocate en een leuke echtgenoot en ze is moeder van een kleie jongen. Wat wil je nog meer? Op een dag wordt ze, tijdens een zitting in de rechtbank, getroffen door de blik van een man, een confrère. Een onweerstaanbare, diabolische blik die haar leven volledig in de war schopt. Deze gebeurtenis vormt het begin van een fatale liaison: een aaneenschakeling van op los-vaste tijden plaatsgrijpende, tot in alle seksuele details beschreven ontmoetingen waarbij Elodie zich volledig aan Hem (zoals ze haar minnaar noemt) moet onderwerpen. Hij vermijdt het haar ook maar een blik waardig te keuren. Zij beveelt niet alleen haar lichaam, maar ook haar geest in Zijn handen. Maar voor hoelang? In Zijn handen is een scandaleuze roman in de beste Franse traditie.

Het arsenaal aan buitensporigheden, waarmee je een vrouw horig kunt maken, is buitengewoon groot en gevarieerd, verduidelijkt deze erotische roman weer eens. Zij, advocate, raakt in de ban van een collega en laat zich door Hem, de meester, meeslepen in een spel van vernedering en genot, dat haar gaandeweg zal ondermijnen. Hij beveelt en kastijdt, zij ondergaat en hoopt. Het decor is dat van de welgestelde burgerij, de parties, de vakantiehuizen en overige luxe. Terloops een toespeling op "Het seksuele leven van Catherine M."*, maar het gedrags-patroon van de beide hoofdrolspelers lijkt toch grotendeels gekloond uit "Histoire d'O", het schandaalsucces van Pauline Reage uit 1967. De trits opkomst, bloei, ondergang, waarna een nieuwe cyclus zich aankondigt, is ook hier trouwhartig gevolgd. Gebonden; normale druk

Kushiel's Dart van Jacqueline Carey


De vlucht van Charlotte Caron


In Onschuld van Cathy Coote


Dromen van de bok van Nico Dros


Intieme nachten (Lucinda Carrington)


Episoden uit het leven van Lulu (Almudena Grandes)


Vrijdag zal ik je noemen (Almudena Grandes)


Zin in zonde (Saskia Hope)


De pianiste (E. Jelinek)


Sporen van obsessie (Laura Reese)


Ontmoet de meester (Elissa Wald)


Spelen met macht (Katherine Davis)


Onnatuurlijk (Jenny Diski)Bedgeheimen – Zoe le Verdier
Brandende begeerte – Crystalle Valentino
Dagboek van een submissive – Sophie Morgan
De 120 dagen van Sodom - D.A.F. de Sade
De pianiste - E. Jelinek
De vlucht - Charlotte Caron
Episoden uit het leven van Lulu - Almudena Grandes
Gordon - Edith Templeton
Heftige hartstocht – Kren S Smith
Het verhaal van O - Pauline Réage
Intieme nachten – Lucinda Carrington
Kijk naar mij – Laura Hamilton
Lust en liefde – Susy Raymond
Onnatuurlijk - Jenny Diski
Ontmoet de Meester - Elissa Wald
Onvervalste passie – Suki Cunningham
Overspel – Laura Thornton
Schaamteloos en sexy – Portia de Costa
Speelse onschuld – Juliet Hastings
Spelen met macht - Katherine Davis
Sporen van obsessie - Laura Reese
Verboden verlangen – Tesni Morgan
Verleidelijk en vurig – Alison Tyler
Vijftig tinten grijs – EL James
Vijftig tinten donkerder – EL James
Vijftig tinten vrij – EL James
Vrijdag zal ik je noemen - Almudena Grandes
Vurig verlangen – Kristina Lloyd
Wellustig spel – Tabytha Flyte
Zin in zonde – Saskia Hope
Zoete dromen – Georgina Brown
Zomerkoorts – Anna Ricci
Zwoel en zondig – Stella BlackLiefde bindt – Meester Alexander


Evelien, een jonge vrouw, gehuwd, moeder van twee kinderen, her-ontdekt haar seksuele verlangens en gevoelens. Ze komt in contact met een man die als haar leermeester optreedt. Gaandeweg merkt Evelien, die door haar Meester 's' wordt genoemd, dat haar onderdanige gevoelens alleen maar toenemen. Tot ze op een punt komt waarbij ze misschien ondubbelzinnig moet kiezen voor haar Meester of haar huwelijk en gezin, met alle mogelijke gevolgen van dien.

The Puppeteer – ThisLexy


Fictional story about a young English woman, who starts a BDSM relationship with a mysterious man, know as The Puppeteer.

Slaafsheid; het verlangen naar onderwerping – Karin Dietl-Wichmann


Voel mijn hand – S.P. Ankingh (gedichten)

50 tinten thuis – Ellie N. Flynn


De trilogie waardoor veel vrouwen op zoek zijn gegaan naar hun innerlijke seksgodin begon met Vijftig tinten grijs en krijgt een extraatje met dit boek. Want als de term ‘bdsm' voor jou niet meer is dan een samenraapsel van willekeurige letters, moet je dit boek zeker lezen. Als je wel weet waar die vier letters voor staan, is dit de ideale handleiding om thuis aan de slag te gaan met tips voor jou, maar ook voor hem.


Meer dan een sjaaltje, wasknijpers, een leiband, een plooirokje en een plumeau heb je namelijk niet nodig om je seksleven te upgraden en net dat tikje spannender te maken. Want na dit boek zal een sjaaltje nooit meer gewoon een sjaaltje zijn. Evenmin zal een wasknijper alleen nog dienen om de was op te hangen. Zeg dus niet dat niemand je gewaarschuwd heeft: niets blijft nog hetzelfde. Het wordt simpelweg beter.

Ellie N. Flynn (1983) is een jonge, geëmancipeerde journaliste die graag de grenzen en de mogelijkheden van het genot verkent.
De auteur, geboren in 1983, is journaliste. Zij geeft voor heterostellen een beschrijving van allerlei variaties en varianten van seksueel genieten, zolang het maar niet saai is en beiden tot genot komen. Onderwerpen als standjes, hulp- en pretmiddeltjes, locatie, dominantie, fantasieën en 'pijn is ook fijn' worden in klare taal beschreven. De auteur maakt seks en liefde van elkaar los, zij richt zich uitsluitend op de daad en het genieten bij een heteroseksueel paar; andere persoonlijke overwegingen zijn in dit boek ondergeschikt. Het boek besluit met een korte bibliografie. Deze uitgave zonder illustraties met een klein lettertype vindt wellicht zijn weg naar de nieuwsgierige lezer(es). Het boek sluit qua titel en onderwerp aan bij de 'Vijftig tinten'-trilogie van E.L. James.De overgave van Floor – Renee Van Amstel


Speel met mij – Indigo Bloome


Samenvatting:
Dr. Alexandra komt een oude vlam tegen. Hoewel ze getrouwd is, geeft ze zich helemaal aan hem over. Het blijkt extreem en gevaarlijk.

Beschrijving:
Dokter Alexandra Blake - getrouwd, twee kinderen en met een heel leuke baan - staat op het punt zich in een gewaagd avontuur te storten. Als ze voor een serie belangrijke lezingen in Sydney is, komt ze haar oude vlam Jeremy Quinn tegen met wie ze spannende herinneringen aan een turbulente studententijd deelt. Gevaarlijk èn aantrekkelijk! Na een paar glazen champagne in zijn penthouse, stelt de nog even onweerstaanbare Jeremy haar voor mee te doen aan een gewaagd, psychologisch en lichamelijk spel. Als ze zich vervolgens helemaal aan hem overgeeft, liggen er ook andere gevaren op de loer. Ze komt terecht in een wereld die extremer en veel gevaarlijker is dan zij ooit had kunnen vermoeden.

Voor de lezers van Negentig dagen Genevieve en Vijftig tinten grijs.


- 'Verboden Vruchten' van Nancy Friday (feministe!)

Toen Nancy Friday met 'Diepe gronden' het taboe van de vrouwelijke lustfantasie doorbrak, kreeg ze een lawine van kritiek over zich heen. Maar de kracht van de herkenning en de bevrijdende werking die daarvan uitging, bleek onmiskenbaar uit het grote aantal positieve reacties. De fantasieën die haar spontaan werden toegestuurd, bleken andersoortig te zijn; vrijer en minder bezwaard door schuldgevoelens. Ze bieden de lezer openlijk en onbeschaamd toegang tot de wereld van de vrouwelijke erotische fantasie. In 'verboden vruchten' heeft Nancy Friday de nieuwe fantasieën zo gerangschikt dat ze een antwoord geven op de meest gestelde vragen; namelijk naar het ontstaan van de fantasieën en de rol die zij spelen in het seksuele leven van een vrouw.Friday verzamelde in haar bundel 'Diepe Gronden' (zie a.i.'s deze week) erotische fantasieën van vrouwen en was daarmee de eerste die in deze vorm aandacht schonk aan de vrouwelijke seksualiteit. De reakties van lezeressen - vaak in de vorm van fantasieën - werden in dit tweede boek gebundeld, waarbij de schrijfster ook ingaat op ontstaan en funktie van seksuele fantasieën bij vrouwen. In een tijd waarin de vrouwelijke seksualiteit als onbelangrijk beschouwd werd deed Nancy Friday baanbrekend werk: het feit dat de vrouw bij haar niet een passief, a-seksueel wezen is, maar op een aktieve manier omgaat met haar eigen seksualiteit, was voor veel vrouwen een openbaring. Nog steeds zijn beide boeken aktueel en ze worden dan ook nog veelvuldig gebruikt als hulpmiddel bij seksuologische therapieën. Lezenswaardig voor alle vrouwen die dit aspekt van hun belevingswereld willen verrijken. Ongewijzigde pocketeditie

En hier nog enkele engelstalige leuke SM boeken:
How to be Kinky: A Beginner's Guide to BDSM
by: Morpheous
Amazon Price: $292.92 (as of 09/14/2012)SM 101: A Realistic Introduction
by: Jay Wiseman
Amazon Price: $15.59 (as of 09/14/2012)
Screw the Roses, Send Me the Thorns: The Romance and Sexual Sorcery of Sadomasochism
by: Philip Miller, Molly Devon
Amazon Price: $16.44 (as of 09/14/2012)Learning the Ropes: A Basic Guide to Safe and Fun S/M Lovemaking
by: Race Bannon
Amazon Price: $30.01 (as of 09/14/2012)The Toybag Guide to Dungeon Emergencies and Supplies
by: Jay Wiseman
Amazon Price: $5.19 (as of 09/14/2012)

- Training To PleasureKenmerken
ISBN-nummer 141 995 22 69
Uitgeverij Ellora's Cave
Jaar van uitgifte 2008

Beschrijving
Een zelfstandige hardwerkende meid genaamd Kate, mist iets.... Wanneer ze van een vriendin
een erotisch boek leent over dominantie en submissie ontvlamt dat bij haar een willen en verlangen die ze niet kan negeren.
Snel bevind ze zich online (worden maar een paar bladzijden aan besteed dus wees gerust) en begint ze te mailen met ene James.
zijn woorden :

'A dominant man is not a domineering man- still less is he a control freak. A control freak is by definition insecure. However in control he appears to be, deep down, he is frightened of life..
By contrast, a dominant, at least, as i define him, doesn't need to control. He is just extremely good at being in control and handles responsibility well.'

Daarna begint een ontdekking van submissie. Tot in detail beschreven. Van zowel van de mannelijke kant (James) als van de vrouwelijke kant (Kate's). Alle fasen komen erin voor: van kennismaking tot collar. Een voorproefje dat misschien nog geen recht doet aan t boek maar wel leuk is ;):

... James knew what she craved. The time for teasing and the torment of denial was over. He hammered her cunt with merciless powerful thrusts that shunted her down the bed so that he had to drag her unresisting back to him again and again....


Erotische zorg en training van de menselijke hond: WOOF


Kenmerken
ISBN-nummer 1887895523
schrijver: Michael Daniels
oorspronkelijke titel: Woof! Perspectives into the Erotic Care & Training of the Human Dog
Uitgeverij Nazca Plains Corp
Jaar van uitgifte 2003

Beschrijving

Erotische zorg en training van de menselijke hond: WOOF

Michael Daniels has written a book that is very practical in content and is careful to make the very important distinction between the world of fantasy and the world of reality, which can be a major pitfall for so many persons attracted by the allure of the notion of living as a human dog or human dog owner. By dealing with the subject manner in a very realistic, matter-of-fact manner, the author presents very useful material that any person interested in this particular lifestyle would do well to read the book if for no other reason than to get a good understanding of what can be realistically expected from the lifestyle and what is storybook fiction. Mr. Daniels handles that aspect of his subject matter in a most professional manner.

The author states at the outset that he is a gay Master and can only write from that perspective. He expresses no disrespect to anyone in his opening statements, and in the text of his book, he makes references to pansexual lifestylers as well. The cartoons that appear throughout the book, however, are characteristic of gay literature, as are the advertisements and additions in the book. At times the language in the book does seem to cater specifically to gays and to exclude the non-gay population. While this feature of the book may disturb some readers, it is highly advisable that readers who find such signs of gender orientation troubling keep an open mind when reading the book, because the content is well worth reading for anyone who is involved in the lifestyle, if for the relevancy alone, because a more pragmatic manual would be hard to find.


'Wereld van Gor (serie)'


Beschrijving

De titel is niet de echte titel, aangezien het hier een serie van 26 boeken betreft.

De boeken zijn geschreven door John Norman (pseudoniem van de Amerikaan John Frederick Lange jr) die schitterend de wereld van Gor neerzet. De Gorean Lifestyle word uitvoerig beschreven en op 'speelse' wijze aangeleerd. Door middel van lezen leer je er meer over en raak je al snel geboeid door het verhaal.

De boeken zijn in het Engels. Het is niet bekend of er ook vertalingen zijn. Voor Dom en Sub zeker een aanrader waarin veel regels/aannames worden beschreven en uitlegd. Voor veel mensen vormen de boeken een soort gids van hoe te gedragen. In de virtuele wereld van Second Life bestaan omvangrijke groepen die hun virtuele leven inrichten volgens de regels van Gor.

Gor-boeken met verwijzingen naar de afzonderlijke besprekingen:

Tarnsman of Gor
Outlaw of Gor
Priest-Kings of Gor
Nomads of Gor
Assassin of Gor
Raiders of Gor
Captive of Gor
Hunters of Gor
Marauders of Gor
Tribesmen of Gor
Slave Girl of Gor
Beasts of Gor
Explorers of Gor
Fighting Slave of Gor
Rogue of Gor
Guardsman of Gor
Savages of Gor
Blood Brothers of Gor
Kajira of Gor
Players of Gor
Mercenaries of Gor
Dancer of Gor
Renegades of Gor
Vagabonds of Gor
Magicians of Gor
Witness of Gor 'The True Confessions O A London Spank Daddy'Kenmerken
ISBN-nummer 1906373310
Uitgeverij Accent Press Ltd
Jaar van uitgifte 2008
Beschrijving
De auteur, in het dagelijks leven 'sollicitor' (zeg maar: advocaat) in London, geeft in dit boek weer hoe hij is gekomen tot zijn pro deo dienstverlening in zijn vrije tijd als "spank daddy" en hoe hij deze diensten verleent.

Gedetailleerd beschrijft Peter Jones hoe de contacten tot stand komen, hoe de afspraken gemaakt worden en hoe de vrouwen die hij tuchtigt er baat bij hebben. Deze vrouwen, van jong tot wat ouder, hebben vaak een indrukwekkende maatschappelijke positie, maar hebben er als boetedoening of als stressrelease behoefte aan zich af en toe te laten tuchtigen. Daarna kunnen zij de wereld weer aan.

Hij beschrijft hoe veel van die vrouwen weliswaar een partner hebben, maar dat zij deze voor de uitvoering van een dergelijke taak niet geschikt achten. De eigen partner zou of niet streng genoeg zijn of het zou de gelijkwaardigheid binnen de relatie ondermijnen. Een "buitenstaander" als Peter Jones met een goede positie wordt dan weer wel geschikt voor geacht om deze vrouwen op verantwoorde wijze te tuchtigen.


ps:
nog een GOEDE erotische literatuursite is:
wens je graag ZELF voor te komen in een erotisch SM-verhaal mét de bijhorende fotografie (topfotograaf!), contacteer me dan op crakske@gmail.comWetenschappelijke literatuur


Erotische Intelligentie van Esther Paul
Rusbult, C. E., Verette, J., Whitney, G. A., Slovik, L. F., Lipkus, I. (1991). Accommodation processes in close relationships: Theory and preliminary empirical evidence. Journal of Personality and Social Psychology, 60, 53-78

Bargh, J. A., Raymond, P., Pryor, J. B., & Strack, F. (1995). Attractiveness of the underling:  An automatic power 3 sex association and its consequences for sexual harassment and aggression. Journal of Personality and Social Psychology, 68, 768–781.

Falbo, T. & Peplau, L. A. (1980). Power strategies in intimate relationships. Journal of personality and social psychology, 38, 618-628

Felmlee, D. H. (1994). Who’s on top? Power in romantic relationships. Sex Roles, 31, 275

Howard, J. A., Blumstein, P., & Schwartz, P. (1986). Sex, power, and influence tactics in intimate relationships. American Psychological Association, 51, 102-109

Keltner, D., Gruenfeld, D. H., & Anderson, C. (2003). Power, approach, and inhibition. American Psychjological Association, 110, 265-284

Lange van, P. A. M., Rusbult, C. E., Drigotas, S. M., Arriaga, X. B., Witcher, B. S., & Cox, C. L. (1997). Willingness to sacrifice in close relationships. American Psychological Association, 72, 1373-1395

Chen, S., Lee-Chai, A. Y., & Bargh, J. A. (2001). Relationship orientation as a moderator of the effects of social power. Journal of Personality and Social Psychology, 80, 173-187

Lydon, J. E., Meana, M., Sepinwall, D., Richards, N., Mayman, S. (1999). The commitment calibration hypothesis: When do people devalue attractive alternatives? Personality and Social Psychology Bulletin, 25, 152

Paleari, F. G., Regalia, C., & Fincham, F. (2005). Marital quality, forgiveness, empathy, and rumination: A longitudinal analysis. Personality and Social Psychology Bulletin, 31, 368

Buss, D. M. (1988). The evolution of human intrasexual competition: tactics of mate attraction. The American Psychological Association, 54, 616-628

Simpson, J. A., Gangestad, S. W., & Lerma, M. (1990). Perception of physical attractiveness: Mechanisms involved in the maintenance of romantic relationships. The American Psychological Association, 59, 1192-1201

Wieselquist, J., Rusbult, C. E., Foster, C. A., & Agnew, C. R. (1999). Commitment, pro- relationship behavior, and trust in close relationships. the American Psychological Association, 77, 942-966

Zechmeister, J. S. & Romero, C. (2002). Victim and offender accounts of interpersonal conflict: Autobiographical narratives of forgiveness and unforgiveness. American Psychological Association, 82, 675-685

Bargh, J. A., Raymond, P., Pryor, J. B., & Strack, F. (1995). Attractiveness of the underling: An automatic power 3 sex association and its consequences for sexual harassment and aggression. Journal of Personality and Social Psychology, 68, 768–781.

Buss, D. M. (1988). The evolution of human intrasexual competition: tactics of mate attraction. The American Psychological Association, 54, 616-628

Chen, S., Lee-Chai, A. Y., & Bargh, J. A. (2001). Relationship orientation as a moderator of  the effects of social power. Journal of Personality and Social Psychology, 80, 173-187

Falbo, T. & Peplau, L. A. (1980). Power strategies in intimate relationships. Journal of personality and social psychology, 38, 618-628

Felmlee, D. H. (1994). Who’s on top? Power in romantic relationships. Sex Roles, 31, 275

Finkel, E. J., Rusbult, C. E., Kumashiro, M., & Hannon, P. A. (2002). Dealing with betrayal in close relationships: Does commitment promote forgiveness? Journal of Personality and Social Psychology, 82, 956-974

Gagné, F., Khan, A., Lydon, J., To, M. (2008). When flattery gets you nowhere: discounting positive feedback as a relationship maintenance strategy. The Canadian Psychological Association, 40, 59-68

Howard, J. A., Blumstein, P., & Schwartz, P. (1986). Sex, power, and influence tactics in intimate relationships. American Psychological Association, 51, 102-109

Keltner, D., Gruenfeld, D. H., & Anderson, C. (2003). Power, approach, and inhibition. American Psychjological Association, 110, 265-284

Kunstman, J. W., & Maner, J. K. (2010). Sexual overperception: Power, mating movives, and biases in social judgement. Journal of Personality and Social Psychology. In press.

Lange van, P. A. M., Rusbult, C. E., Drigotas, S. M., Arriaga, X. B., Witcher, B. S., & Cox, C. L. (1997). Willingness to sacrifice in close relationships. American Psychological Association, 72, 1373-1395

Miller, R. S. (1997). Inattentive and contented: Relationship commitment and attention to alternatives. The American Psychological Association, 73, 758-766

Paleari, F. G., Regalia, C., & Fincham, F. (2005). Marital quality, forgiveness, empathy, and rumination: A longitudinal analysis. Personality and Social Psychology Bulletin, 31, 368

Rusbult, C. E., Verette, J., Whitney, G. A., Slovik, L. F., Lipkus, I. (1991). Accommodation processes in close relationships: Theory and preliminary empirical evidence. Journal of Personality and Social Psychology, 60, 53-78

Simpson, J. A., Gangestad, S. W., & Lerma, M. (1990). Perception of physical attractiveness: Mechanisms involved in the maintenance of romantic relationships. The American Psychological Association, 59, 1192-1201

Wieselquist, J., Rusbult, C. E., Foster, C. A., & Agnew, C. R. (1999). Commitment, pro- relationship behavior, and trust in close relationships. the American Psychological Association, 77, 942-966

Zechmeister, J. S. & Romero, C. (2002). Victim and offender accounts of interpersonal conflict: Autobiographical narratives of forgiveness and unforgiveness. American Psychological Association, 82, 675-685bronnen:
1. wikipedia
2. erotische literatuurlijst 'De Morgen'
3. Bol.com
4. Mezelf4 opmerkingen:

 1. de meest volledige boekenlijst die ik ooit heb gelezen!!

  subje aure

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meester, het boek "histoire d'O" is terug beschikbaar als "het verhaal van O" en is te kopen op:

  http://www.standaardboekhandel.be/seo/nl/boeken/boeken_literatuur_vertaaldefictie/9789048817139/Pauline+Reage/Het+verhaal+van+O

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn om zo'n complete lijst te vinden, mijn dank is groot! Ik ben bezig een boeken site op te zetten met bdsm boeken, deze is te vinden op www.vijftigtintenanders.nl en biedt naast een brede collectie boeken ook ruimte aan lezers om hun reviews te plaatsen. Ik heb de vrijheid genomen een link naar dit blog op te nemen onder het kopje Boeiende Blogs, mocht je dat niet op prijs stellen dan hoor ik het graag van je. Succes met je blog.

  Karen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Kris,

  Dank je wel voor het in je lijst opnemen van twee boeken die ik geschreven heb.
  'Liefde bindt' en 'The puppeteer' (verschillende synoniemen, maar dezelfde persoon hoor).

  Ik heb inmiddels ook twee korte verhalen uitgebracht, eveneens via www.lulu.com, met de titels 'Uit onverwachte hoek' en 'De ongenode gaste'.
  Een nieuw verhaal, 'Als meesters spelen', is in de maak.

  Succes met je blog.

  Groeten,
  Lex.

  BeantwoordenVerwijderen