copypast_protection

zaterdag 11 juni 2011

BDSM en vrije wil

hier is wat Markies de Sade erover te vertellen had, in een tijd dat de Kerk zich nog overal mee moeide...
tegenwoordig lijkt de Kerk echter vervangen door dogma's van familie/vrienden/facebook waarbij ieder zijn eigen redenen naar voor brengt (die meestal op niet veel slagen trouwens)

de Sade:
Er is geen God, geen kwaad en goed. Er is slechts de natuur. En het is een misdaad de menselijke natuur, die streeft naar lust en genot, te beperken en te knechten onder het mom van een godsdienstige moraal.

Er is op al sinds mensenheugenis een discussie gaande over vrije wil, de laatste jaren echter lijkt het er wel steeds meer op dat vrije wil niet echt lijkt te bestaan al zijn er wel nuances te ontdekken in de interpretaties die worden geopperd vanuit de verschillende wetenschappelijke standpunten psychologie/biologie/filosofie.

De 'gewone' psychologen lopen nog wel wat achter, niet abnormaal als J/je weet dat men in 1974 homofilie nog als een 'ziekte' beschouwde....
De evolutionaire-psychologie en biologen echter staan al iets verder.

Wat heeft dit als impact op bdsm?
Nu, als vrije wil een illusie is, is dan bdsm juist niet 'de natuurlijkste' vorm van zoeken naar identiteit en hechting? Moet je dan, om echt 'vrij' te zijn niet juist toegeven aan die drang/gevoelens/...

Hierin geloof Ik:
geef je over aan je gevoelens en dan zal je echt vrij zijn.
geef je Meester de sleutel tot je hart, lichaam en geest en je zal in deze gevangenschap gevoelens ervaren die sterker en mooier zijn dan alle schoonheid samen wat het leven kan bieden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten